Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

CZT *)

30 juni 2024     Column Pennetje

Pennetje WatermanHet is donderdagavond, de avond voorafgaand aan de langste dag van het jaar. Niets bijzonders, maar de gedachte dat vanaf overmorgen het daglicht weer twee minuten per dag vroeger dooft vind ik persoonlijk minder plezant. De naderende winter is niet mijn favoriet en voordat ik het besef loop ik weer tanden klapperend door een gigantisch tuincentrum (of alternatief de Action) om aldaar doodgegooid te worden met kerstballen, bomen en aanverwante zooi.

 

Bij deze verontrustende gedachte schoot mij te binnen dat mijn tuinterras hevig toe is aan een schoonmaakbeurt. Ik kies na deze vaststelling voor actie boven het Europese voetbalfeestje dat mij kijkenderwijs al snel stierlijk verveelt. Ik doel daarbij op teams bestaande uit groepen arrogante, stinkend rijke ballerina’s. Zij dartelen over het veld en laten zich met enige regelmaat verrot schoppen door de supermacho’s. Na zorgvuldig ingestudeerde schwalbes rollen zij gruwelijk schreeuwend over of naast de grasmat en scheppen zo ruime extra speeltijd. Niets voor mij deze flauwekul. Ik ga voor de welkome samenvatting en dan is de wedstrijd ontdaan van onnodig gedartel en ben ik gelukkig met de herhalingsmodus op mijn TV.

 

Terug naar mijn bordes. De hogedrukreiniger die ik al eeuwen in bezit heb bleek de laatste gebruiksbeurt niet te hebben overleefd. Op zoek naar vervanging bij de lokale apparatenboer. Het geadverteerde apparaat bleek niet voorhanden. Maar, zo sprak een klusdame ter plekke, in onze nederzetting in Oosterhout staan er zes op voorraad. Schiet niet echt op zo vijf minuten voor sluitingstijd. Dus de volgende dag met gierende banden naar dat adres en ja hoor, daar staan die zes spuiten. In de folder stond dat er ook nog een cashbacksom werd verstrekt. Ik moest maar naar de website van de fabrikant gaan.

 

Als er iets is waar ik een enorme hekel aan heb zijn dat websites waar je binnen twee seconden de weg volledig kwijt bent. Met veel moeite begon ik het non verbale kruisverhoor te beantwoorden en werd mij na luidruchtig tandenknarsen meegedeeld dat ik drie jaar extra garantie zou krijgen. Geen woord over cashback, want dit is voor mij als zuinige Hollander een niet te versmaden toverwoord. Weer verder zoeken en bellen met een chatbot van de fabrikant. Eindelijk na geruime tijd hit ik bij toeval een toets waarop ik alleen nog maar een foto van de aankoopbon hoef te maken en is de kous af. Het wachten is nu op de inlossing van de belofte.

 

Waar ik thans mee tob is uitvinden hoe het apparaat werkt. Er is een aantal plastic zakjes met wat onderdelen en dat boezemt mij al meteen weer vrees in. De handleiding is een centimeter dik boekwerkje. Yeeegh! Proberen is dan de oplossing en daarvoor ben ik moed aan het verzamelen. Mijn kinderen zijn op vakantie dus niet raadpleegbaar en dat is jammer maar helaas.

 

Wat ook zorgwekkend is, is de situatie rond COMED. Het ziet er naar uit dat ik en 50.000 andere patiënten op zoek moeten naar een nieuwe huisarts. Nee, zeggen de verenigde verzekeraars geen zorg, u hoeft niets te doen, wij gaan voor u aan de slag. Hmmm, dat heb ik meer gehoord. Ik was net gewend aan de onbereikbaarheid van de medicijnmannen in mijn buurt en sta ik nu bij de verzekeraars in de wacht! Ik ben zeer benieuwd of en hoe de nieuwe zorgminister hier een trukendoos openrukt en ons gerust gaat stellen. We gaan het zien…

 

*) Column zonder titel

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven