Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Dwarsligger - Oosterburen

29 juni 2024     Redactie Alex De Vliegere – Foto Theo Herrings

Dwarsligger Oosterburen

 

Onze buren wonen in een uitgestrekt land: Duitsland. In vroeger tijden was dit enorme gebied opgesplitst in een groot aantal kleinere landjes. Deze leven in naam voort en vormen nu de zestien Duitse deelstaten. Kent u ze? Doe mee en win een heerlijke 8-persoons slagroomtaart van bakkerij Van Disseldorp, winkelcentrum Donk of Berg.

 

slagroomtaart Van DisseldorpHoe lost u de puzzel op? Eenvoudig is dat niet maar…, google is geduldig! In de lege velden vult u steeds de naam van de hoofdstad van de genoemde deelstaat in (Let op: Duitse spelling!). In de geelgekleurde verticale kolom verschijnt dan de naam van nóg een hoofdstad. Bij welke deelstaat hoort deze stad? 

 

Stuur uw oplossing naar hbnieuws.nl/oplossing-zoekplaatjelogo Van Disseldorp

Uit de goede inzendingen wordt één winnaar gekozen. De inzendtermijn sluit op zaterdag 6 juli om 18.00 uur. De winnaar krijgt van ons automatisch bericht; de oplossing publiceren wij op zaterdag 13 juli.

 

Emerparklaan

 

Oplossing zoekplaatje ‘Bemost’

Wij vroegen u waar dit zonovergoten mos werd gefotografeerd. Wilma Breurken wint de goedgevulde tas vol lekkers van Aldi, winkelcentrum Heksenwiel. Zij zegt: “Stapelblok van cado (calamiteiten doorsteek) aan de Emerparklaan, parallel aan de Rietdijk.” Van harte gefeliciteerd Wilma!

 

Aldi tas vol lekkers

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven