Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Twijfel je over de overstap naar een e-scooter? Gerard deelt zijn ervaring

01 juli 2024     Ingezonden bericht

e-scooter

 

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische scooter. Toch zijn er ook mensen die twijfelen of een e-scooter iets voor hen is. Bijvoorbeeld omdat ze niet bekend zijn met de voordelen. Met de nieuwe campagne ‘Ga mee met de stroom, scooter elektrisch’ laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zien wat de voordelen van e-scooters voor iedereen zijn.

 

In de campagne vertellen ervaringsdeskundigen over hun e-scooter. Gerard uit Doesburg is één van hen. Hij vindt het belangrijk om wat meer te genieten en doet dat volop met zijn (bijna) 8 kleinkinderen. En sinds kort ook op zijn elektrische scooter. Vroeger had hij een benzinebrommer: “Ik moest er wel even aan wennen hoor, elektrisch. Het is gas geven en wegwezen. Maar inmiddels vind ik het ideaal. Al 5 maanden rijd ik ermee naar het werk, zelfs in de winter. Muts op, verwarmde scooterhandschoenen aan. Wie doet me wat?”

 

Stiller voor de buurt
Scooters zorgen vaak voor een slechte nachtrust. In 2020 zeiden ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders vanaf 16 jaar dat ze 'ernstige geluidshinder' ondervonden van verkeerslawaai rondom hun huis. Voor Gerard was het feit dat elektrische brom- en snorfietsen veel stiller zijn een belangrijke reden om een elektrisch model te kopen. “Door mijn onregelmatige diensten kom ik vaak laat thuis. Of moet ik juist heel vroeg weg. Dan reed ik vroeger op de brommer met veel herrie over het pad heen. Niet zo prettig voor de buren. Dus toen dacht ik: waarom geen elektrische? Die maakt geen geluid en zo ontlast ik de buurt een beetje.”

 

Minder kluswerk
E-scooters hebben minder bewegende onderdelen dan benzinescooters. Daardoor is er minder slijtage en onderhoud nodig. Olieverversingen en bougievervangingen zijn dus verleden tijd. De gebruiks- en onderhoudskosten van een e-scooter zijn daardoor lager. “Vroeger vond ik dat klussen wel leuk hoor”, zegt Gerard. “Maar nu hoeft dat van mij niet meer. Ik ben 60 en ik wil een beetje kalmer aan doen. En vooral genieten van het rijden.”

 

Pilot inruilregeling voor mensen die het minder breed hebben en willen overstappen op een e-scooter
Wil je net als Gerard overstappen op een e-scooter? Het ministerie start een pilot voor mensen met een kleine beurs die hun brom- of snorfiets op brandstof willen inruilen voor een elektrisch exemplaar. Met deze regeling kunnen overstappers een geldbedrag van maximaal 1.200 euro ontvangen. Mensen kunnen de regeling aanvragen bij hun gemeente wanneer die deelneemt aan de pilot. Het ministerie verwacht met deze pilot per jaar zo’n 3.500 brom- en snorfietsers te helpen met de overstap naar elektrisch.

 

Campagne Ga mee met de stroom, scooter elektrisch
De campagne is te zien op sociale media en onderdeel van de Klimaatcampagne Zet ook de knop om. Voor meer informatie en de van e-scooters én de ervaringen van Gerard ga je naar zetookdeknopom.nl/e-scooter.

 

En wil je een e-scooter een keer zelf uitproberen? Dat kan! Plan een gratis proefrit bij een dealer bij jou in de buurt. Op zetookdeknopom.nl/e-scooter zie je welke dealers bij jou in de buurt een proefrit aanbieden.

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven