Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 2Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

 

Van 26 t/m 29 juni vindt de vijfde editie van de vierdaagse wandelexpeditie in Breda plaats, georganiseerd door BredaWandelt. KOP sluit aan bij het evenement met twee startende kunstenaars. De kunstenaars ontwikkelen kunstprojecten, die de wandelaars het landschap door andere ogen laten ervaren. Elke dag is er een nieuwe kunstzinnige ervaring te beleven langs de route, speciaal ontwikkeld voor dit bijzondere evenement!

 

De afgelopen maand hebben we experts op het gebied van water gekoppeld aan kunstenaars Anoek Mensink en Froukje de Boer. Deze samenwerking heeft geleid tot een interactieve beleving voor bezoekers rondom het thema water. Anoek werkte samen met Antonella van Osnabrugge en Eline Hack van waterschap Brabantse Delta, Froukje werkte samen met Hans de Kievith van het Archeologisch Depot Breda.

 

Van onbetreden, nabij gelegen wateren.

Als beeldend kunstenaar werkt Anoek Mensink graag op locatie en maakt ze installaties die ons opnieuw verwonderen over onze omgeving. In haar project, De observatiepost, nodigt zij bezoekers uit om water op een nieuwe manier te ervaren langs wandelroutes. Met verschillende interventies laat Anoek Mensink je de rivier beleven vanuit unieke perspectieven, zoals een bocht, een kikkerperspectief en de stroming onder onze voeten. Samen met de wandelaars creëert de kunstenaar een logboek vol met momenten van observatie op diverse locaties, waarbij ze bezoekers uitnodigt om even stil te staan bij de observatiepost.

 

Froukje de Boer - Watervondsten van Wandelaars
Een tekening van een beleving, een gedachte opgeschreven

Een fysieke vondst, iets tastbaars

Vormen een archief als water

 

Froukje de Boer

 

Froukje de Boer is een kunstenaar die onderzoekt hoe voorwerpen zich tot hun omgeving verhouden. Tijdens de vierdaagse creëert zij samen met wandelaars een kunstwerk dat gedurende deze vier dagen ontstaat. Dit project, getiteld Watervondsten van Wandelaars, verzamelt elke dag een ander materiaal. Op de laatste dag worden alle vondsten samengebracht, in kaart gebracht en tentoongesteld op het eindpunt van de Vierdaagse.

 

Kop Expeditie

 

KOP logo

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven