Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Boeien!

23 juni 2024     Column Vreemde Eend – Illustratie: AI

Vreemde Eend 2Boeien! Niet dus. Lekker belangrijk! Het is een dubbele bevestiging die een dubbele ontkenning uitdrukt. Lekker is vies en belangrijk is futiel en onbeduidend, iets om te negeren en vooral geen aandacht aan te geven. Het is een synoniem voor volledige desinteresse. Het is jongerenjargon dat een stijl en houding weerspiegelt.

 

De ‘Aussies’ downunder hebben ook zo’n uitdrukking. Yeah right! Er zit zoveel in verborgen. Wat ze eigenlijk zeggen is: ik geloof je niet, ik vertrouw je niet, ik begrijp je niet, het sluit niet aan bij mijn wereld. En als je dieper graaft zit er onder de desinteresse boosheid en angst.

 

Alles boeit mij en dus ook de vraag: waarom is het zo ‘cool’ om zo ongeïnteresseerd te lijken? Vooral meisjes van twaalf hebben er een handje van. Dit zeg ik om maar even een ongenuanceerde mening in de ring te werpen.

 

Maar toch: was ik zelf zo op die leeftijd? Wanneer is die trend opgekomen?

 

Alle technologie die het mogelijk maakt om naar buiten te kijken lijkt het tegenovergestelde te doen. Iedereen loopt met een camera op zak. Om selfies te maken? Iedereen kan online in de wereldbibliotheek grasduinen maar er wordt gezegd dat niemand nog leest. De sociale media zijn de asociale media geworden.

 

Wie weet keert het tij. Als al die ongenuanceerde meningen over Ruud Gullit-verkleedpartijen en jongeren op fatbikes, waarop niemand zit te wachten, echt niet meer boeien. Als schreeuwende of struikelende presidenten, hardhandige protesten en stakende politie niet meer boeien, en als op alle scholen de gsm, net als het roken, wordt buitengesloten kan het gesprek misschien weer op gang komen. Als de docenten dan de tijd krijgen de technologie in te zetten om jongeren te leren naar buiten te kijken zou het best nog eens goed kunnen komen. Maar ja, dat is weer zo’n ongenuanceerde mening. Lekker belangrijk!

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven