Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Ronde van Prinsenbeek

24 juni 2024     Ingezonden door wielercomit√© Prinsenbeek

Ronde van Prinsenbeek 1

 

Op de dag voor de start van de Ronde van Frankrijk is er op vrijdag 28 juni de Ronde van Prinsenbeek. Een sportief spektakel met een puik deelnemersveld aan wielrenners en daarnaast een bont gezelschap van zo’n zestig Bekenaren die kleur geven aan de Prinsenbeekse gemeenschap.

 

Het evenement begint om 19.00 uur met een ereronde van Beekse deelnemers aan de Alpe d’Huzes en de ALS-Tour. Om 19.30 uur start de wedstrijd voor elite en beloften van de KNWU. Aan de start staan de nodige kleppers. Dit sterke veld moet regelmatig uit het zadel om te sprinten voor een premie op de meet.

 

Prominenten

Na de officiële wielerkoers is het om 21.30 uur de beurt aan de Beekse prominenten. Aan het vertrek staan wethouder Carla Kranenborg-van Eerd, gemeenteraadsleden Remco Beekers en Martijn Meeuwissen, diverse voorzitters zoals Reinoud van Overveld (Oranjecomité), Harry Baan (TV Prinsenbeek), Martin Verstegen (Beekse Smart), Gert-Jan Bartels (Winterwonderbeek), Jaap Rutten (St. Nicolaascomité), Corrie van den Berg (Vrouwen van Nu), Wender de Beet (KBO), Rob Hennekam (Stichting De Drie Linden), Sjoerd Kustermans (Dorpsplatform), Henrieke ten Thije (Kruispunt), Peter van Bavel (Roadrunners), Wim Kwakkenbos (Scouting), Martin Rasenberg (Amor Musae), Hans Verspeek (Bezige Bijen). Ook het BAK-bestuur en het volledige bestuur van Dorpsplatform Prinsenbeek zijn er bij.

 

Ronde van Prinsenbeek 2

 

Sofie van de Waart, als winnaar van de Vrouw in de Media Award 2023 en de dit jaar koninklijk onderscheiden dorpsgenoten Sylvia Vincenten, Ella Snoek, Beelke van Meurs en Herman Nouwen staan aan het vertrek. Het is vooral een ludieke wedstrijd want aan de deelnemers is gevraagd om zichzelf en de fiets zo op te tuigen dat het publiek kan zien welke achtergrond ze hebben. De prominentenkoers wordt van commentaar voorzien door Léon Nagelkerke en André van Dongen. Het parcours is Haverdijk (start en finish)-Valdijk-Groenstraat-Middenweg-Haverdijk. De entree is gratis.

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven