Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Judogrootmeester Ferry van Dijk 8e dan!

22 juni 2024     Ingezonden door Bliemer Arashi Sport

Bliemer Arashi Ferry van Dijk

 

Vorige week werden in Sarajevo, Bosnië Herzegovina de Europese kampioenschappen masters en kata georganiseerd door de Europese Judo Unie. Tijdens een ceremoniële bijeenkomst van het gastland en de Bosnische judobond werd 90-jarige grootmeester Ferry van Dijk gepromoveerd tot 8e dan judo.

 

Grootmeester van Dijk is adviseur van Bliemer Arashi Sport. Bij de judoschool Arashi was men blij verrast en tegelijkertijd zeer trots om te horen dat grootmeester van Dijk was bevorderd tot 8e dan judo. De judobond van Bosnië Herzegovina is lid van de Europese Judo Unie en Internationale Judo Federatie. Hiermee is deze hoge graad wereldwijd erkend.

 

Tijdens de Joegoslavische burgeroorlog begin jaren 90, opende grootmeester Ferry van Dijk voor verschillende Bosnische judogrootheden de deuren van zijn sportschool Fujiyama. Vanuit die locatie werden bijeenkomsten, trainingen en wedstrijden georganiseerd.

 

Oud-militair van Dijk volgde 25 jaar judotrainingen (grotendeels privéles, omdat de lerarentraining destijds nog zeer klein was) bij de onlangs overleden judogrootmeester Chris de Korte, 9e dan uit Hoogvliet. Hij is dan ook de allereerste leerling van Shihan de Korte die de 8e dan judo ontvangt! Als allround budoka is hij ook 9e dan Karate en adviseur binnen de IBK (Internationale Budo Kai) Kyokushin Karate van wijlen Jon Bluming. De man heeft een enorme kennis van budozaken. Of het nu over kata of andere technieken gaat hij weet de antwoorden. Het mooie is dat, als hij het niet weet, hij het opzoekt/uitzoekt!

 

Hij is coauteur van verschillende boeken over judo-kata en er liggen er nog een paar op de plank. Hij studeert judo wetenschappen aan de hand van de Logica en Biomechanica. Alhoewel hij zelf nooit in Japan is geweest heeft hij daar verschillende hoog gegradueerde judoleraren als vriend, zoals Koji Komata. Sensei Koji Komata, 8e dan judo is als docent verbonden aan het Kodokan International judocentrum in Tokio.

 

Bij Bliemer Arashi Sport hopen we dat deze kwieke negentiger ons nog lang van advies blijft voorzien. Arashi is op meerdere locaties in regio Baronie te vinden voor pedagogisch, wedstrijd, -en zwarte band judo. Op zondag 23 juni worden laatste 500-punten wedstrijden gehouden in het Bredase Ginneken en in Rijen.

 

Meer info: budokwaiarashi.nl

 

Bliemer Arashi logo

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven