Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie Henriëtte Loosen

De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

 

Nadat ze op de universiteit in Shimla de Franse architect Pierre ontmoet, reist Radha Kumar haar nieuwe liefde tegen de zin van haar familie achterna richting Parijs, waar ze met hem trouwt en twee dochters krijgt.

 

Maar nooit vergeet ze Niki, haar zoontje van wie ze op 14-jarige leeftijd beviel en dat ze moest afstaan. In Parijs belandt Radha in de wereld van de parfumerie. Ze blijkt een goede neus te hebben en haar carrière neemt een grote vlucht, tot ergernis van Pierre. Dan staat ineens een 17-jarige Indiase jongen op de stoep en Radha zal moeten beslissen of ze Niki in haar leven wil toelaten.

 

‘De geur van regen’ is in een prettig leesbare, zachte stijl geschreven. Na het lezen ervan waan je je in de geuren en sfeer van het wereldse India. Je leeft mee met de hoofdpersoon, begrijpt haar beweegredenen maar snapt ook haar worsteling met het verleden wat haar toch weer in het heden inhaalt.

 

Loop ook eens bij de bibliotheek binnen! Al voor €37,50 heeft u een basis jaarabonnement en voor €45,- een abonnement met allerlei extraatjes. Én voor Bredapas-houders is het zelfs gratis!! We staan u graag te woord.

 

Meer informatie vindt u via:

www.nieuweveste.nl

 

Terug Schrijf reactie

Reacties:

25 juni 2024 - 10:29:23
Bert van Gerven

Dank voor de tip, ik heb al een paar tips opgevolgd met veel waardering.

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven