Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

IVN Avondwandeling Seterse Bergen

24 juni 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

IVN Avondwandeling Seterse bergenVrijdagavond 5 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de Seterse Bergen op zoek naar nachtelijke geluiden in het bos.

 

Deze wandeling is gericht op het waarnemen van natuurgeluiden in schemering en duisternis. Sommige dieren worden pas in de schemering actief. Het is een uitdaging om hun geluiden thuis te brengen. We hopen op roepende uilen en op het bijzondere ratelgeluid van de nachtzwaluw. Ook insecten, zoals krekels en sprinkhanen zijn vaak te horen. Als het meezit, kunnen we ook de keffende geluiden van vos en ree horen en herkennen.

 

Laat je verrassen door de geluiden van de nacht, van de dieren die hier leven. We kunnen niet voorspellen wat deze avond ons zal bieden, veel zal van het weer afhangen. Een kleine zaklamp mag af en toe even naar beneden gericht gebruikt worden, maar laat niet alleen de oren, maar ook de ogen aan de duisternis wennen.

 

Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats. De wandeling start om 21.30 uur en duurt tot 23.00/23.30 uur.

 

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op:

https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/natuuractiviteiten/2024-07-05-avondwandeling-seterse-bergen/

 

logo IVN Mark & Donge

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven