Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Tweede Terug naar huis pad naar Kinderboerderij De Sik

20 juni 2024     Ingezonden bericht

Tweede terug naar huis pad pan

 

Bewoners van Het Beemdhuis volgen binnenkort Het Terug naar Huis Pad van en naar Kinderboerderij de Sik in de Haagse Beemden. De woonzorglocatie voor mensen met dementie werkt samen met de gemeente Breda aan de aanleg van een tweede Terug naar huis pad.

 

Middels een speciale actiefolder worden mensen gevraagd een bijdrage te leveren voor de tegels. Bewoners, verwanten en omwonenden glazuren de tegels op woensdag 3 juli van 14.00 tot 16.00 uur bij de Kinderboerderij aan de Kesterendreef 14. Beeldend Kunstenaar Iris Stolk van Atelier Breda produceert de tegels en verzorgt de workshop.

 

Het pad, dat bestaat uit tegels met daarop een vergeet-mij-nietje, moet ervoor zorgen dat bewoners langer zelfstandig een wandeling met bestemming kunnen maken. De Gemeente neemt de legkosten voor haar rekening en maakt de route begaanbaar. De tegels worden naar verwachting eind juli gelegd.

 

Over het Beemdhuis

Het Beemdhuis is een kleinschalige woonzorglocatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven in de Haagse Beemden. Hier kunnen mensen met dementie betaalbaar wonen. De 21 bewoners zijn 24/7 verzekerd van gespecialiseerde zorg en leven zoveel mogelijk zoals zij dat zelf willen en gewend zijn. Er wordt dagelijks vers gekookt en voor bewoners zijn er veel activiteiten. Alles mag, niets moet. Elke bewoner kan zijn of haar studio inrichten met eigen,

vertrouwde spullen. Verder zijn er twee huiselijke woonkamers en een activiteitenruimte.

 

Kijk voor meer informatie op www.hetbeemdhuis.nl.

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven