Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Natuurwandeling Tuin van Toon Thielen

17 juni 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

Tuin Toon Thielen IVN Mark & Donge

 

Zaterdag 22 juni wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de natuurrijke tuin van Toon Thielen.

 

Aan de rand van bosgebied de Duiventoren ligt deze prachtige natuur- en landschapstuin die door Toon aangelegd is op het terrein van zijn voormalige bloemen- en plantenkwekerij. Circa twintig jaar geleden gooide Toon het roer om; hij wilde de grond weer teruggeven aan de natuur. Er worden sindsdien geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt en dat heeft geleid tot een gezonde vegetatie.

 

Biodiversiteit staat centraal - de natuur mag haar gang gaan. Nu is het een tuin vol verrassingen, een lusthof voor mensen, planten én dieren. Er is een bostuin, een vlindertuin, een dwaaltuin en een boomgaard in ontwikkeling. Vijvers en poelen maken het tot een paradijs voor libellen en amfibieën en ook insecten en vogels hebben het er naar hun zin. Zelfs vossen en reeën zie je hier geregeld.

 

Wie nader kennis wil maken met de activiteiten van het IVN kan een half uur voor of een half uur na de wandeling een kijkje gaan nemen bij de informatiekraam. De kraam staat opgesteld in de tuin van Toon en biedt een schat aan vondsten uit de natuur. Nergens kan je de veertjes van vogels zo van nabij bekijken als hier. Kijkdozen bieden een blik op diverse biotopen.

 

Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats. De wandeling start om 13.30 uur en duurt tot 15.00/15.30 uur. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op:

https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/natuuractiviteiten/2024-06-22-natuurwandeling-tuin-van-toon-thielen/

 

logo IVN Mark & Donge

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven