Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Happy HB-er - Tijd vrijmaken voor een minivakantie

15 juni 2024     Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Vakantiegevoel Happy HB-er

 

We zitten in de laatste weken naar de grote vakantie en dat is voor veel mensen een drukke tijd. Er moet nog van alles geregeld en gedaan worden en misschien betrap je jezelf wel eens op de volgende gedachte: “Ik ben moe, maar moet nog even door tot de vakantie, dan kan ik uitrusten.” Ja? Dan heb ik goed nieuws voor je; ook nu kun je al minivakanties nemen.

 

Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Op een mooie zonnige dag achter in je tuin of op je balkon gaan zitten met een lekker drankje kan al een vakantiegevoel geven. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om een minivakantie te nemen. Hier volgen een paar tips.

 

Vijf tips om tijd te maken voor een minivakantie

  1. Zet je telefoon uit

Het klinkt misschien beangstigend, je telefoon uit. Stel dat je iets mist! Je brein wordt moe van die constante stroom aan prikkels en het gevoel steeds nog iets te moeten doen, het reageren op berichten. Je hoofd wil wel eens rust. Neem een minivakantie van die constante stroom aan informatie, prikkels en verplichtingen.

 

  1. Pak een boek en lees

Wanneer je bijvoorbeeld om 20 uur je telefoon en ook andere beeldschermen uit zet, kan er ruimte ontstaan voor het lezen van een boek of tijdschrift of je pikt een hobby op. Je hoeft hier niet mee te wachten tot je ‘grote vakantie’, het kan nu al!

 

  1. Gebruik de benenwagen

Onze omgeving is vooral nu zo mooi groen. Een wandeling van een kwartiertje kan je al een ontspannen vakantiegevoel geven. Even weg van thuis en je beslommeringen. De natuur om je heen helpt je om je gedachten te verzetten en je lichaam in beweging zetten kalmeert je geest.

 

  1. Een terrasje pakken

De favoriete bezigheid van veel vakantiegangers; een terrasje pakken. Het is iets waar we zo naar snakten in de coronaperiode. En nu kan het gewoon weer iedere dag! Al is het een uurtje. Pak een terrasje zitten bij één van de horecagelegenheden in de Haagse Beemden, in Prinsenbeek of in het centrum van Breda. Er zijn tal van mogelijkheden, maar ga eens naar een voor jouw nieuw terras.

 

  1. Zwem en zon

Het is juni en er komt ongetwijfeld nog mooi weer om te kunnen zwemmen in onze mooie Asterdplas en De Kuil. Na het zwemmen lekker op een handdoekje liggen bij het water en even niets hoeven. Neem de tijd om over het water en naar de lucht te kijken. Het gevoel van ruimte wat dit geeft, brengt misschien wel een ‘vakantiegevoel’.

 

www.yogaglobe.nl

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven