Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Lentestorm zorgt voor gevaarlijke situaties in de wijk

10 juni 2024     Redactie en foto Geert Dekkers

Lentestorm Rietdijk Haagse Beemden

 

Het wordt buiten maar niet warm en de regenrecords van april en mei lijken nog niet ten einde. Voor de komende twee weken ziet het er niet veel beter uit. Met dertien graden Celcius, striemende regen en harde windstoten lijkt de zomer ver weg.

 

Gelukkig zijn de dagen al wel lekker lang zodat in ieder geval de lampen in huis rust krijgen. De flora heeft over de regen niet te klagen. De takken van de bomen zijn loodzwaar geworden door hun overvloedige bladerentooi. Al dat chlorofyl, de groene kleurstof die zich in de bladgroenkorrels bevindt, zorgt voor veel zuurstofproductie. Zeker als af en toe de zon schijnt geeft de zonne-energie een boost aan de fotosynthese in al dat overvloedige groen.

 

Zware windstoten

Aan de Nederlandse kust werden vanmiddag vooral in de zuidelijke provincies windstoten met een snelheid tot wel honderd kilometer per uur gemeten. In de Haagse Beemden en Prinsenbeek was de storm ook lekker actief, zoals op de Rietdijk het geval was. Flinke takken werden van de bomen gerukt. Gelukkig werd niemand door een vallende tak geraakt.

 

Een passerende bromfietser stopte even om een praatje te maken. “Gelukkig draag ik een helm en dat geeft een veilig gevoel met al dat vallende hout.” Hij nam afscheid met: ”En vandaag moest de verwarming weer aan. Het lijkt wel of het steeds kouder wordt in ons land.”

 

Gelukkig is de officiële zomer nog niet begonnen en staat ons wellicht de komende maanden nog lekker strandweer te wachten. Maar vooralsnog mag de barbecue op zolder blijven staan.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven