Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Haagse Beemden Festival, slotfeest

09 juni 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

HBF Candlelighting

 

De derde editie van het gratis toegankelijke Haagse Beemden Festival is een feit. Op zaterdag 8 juni was op maar liefst negen locaties van alles te doen. Het spektakel van ‘tien tot tien’ uur is georganiseerd door HB Events.

 

HNF Ramon van Want

 

Het slotfeest op het terrein van WDS’19 start rond zes uur. De aftrap wordt gegeven door de zanger Ramon van Want. Met zijn covers weet hij zijn publiek aan het dansen te krijgen, vooral als hij de versie van Marco Schuitemakers’ ‘Engelbewaarder’ zingt. Het liedje is in 1976 geschreven door Pierre Kartner (vader Abraham) uit Breda. Het werd indertijd ingezongen door zangeres Mieke.

 

Kinderen spelen en ravotten er tijdens het optreden op los en de volwassenen genieten van een koud biertje gezeten aan een van de vele picknicktafels die bij kantine de Druiventros zijn opgesteld. Alcoholhoudende dranken krijg je alleen op vertoon van een bandje dat je bij de entree om je pols kunt krijgen mits je daarvoor de legitieme leeftijd hebt bereikt.

 

Een spannend item is de hoofdprijs van de volle stempelkaart. Bezoekers die vandaag alle locaties hebben bezocht kunnen hun volle afgetekende kaart inleveren om in aanmerking te komen voor een gratis ballontocht. Na de bekendmaking van de uitslag is het hoogtepunt van de dag aangebroken.

 

Candlelight

De candlelightshow. Twee luchtballonnen van HI Ballonvaarten liggen uitgevouwen te wachten om aan de beademing te mogen. Met ventilatoren wordt koude lucht in de gevaartes geblazen. De pulserende liggende ballonnen doen denken aan ademende levende wezens. Als er voldoende lucht in de ballonnen is geblazen worden de gaskranen van de branders opengedraaid. Als de branders worden aangezet doen de lichamen van de ballonnen denken aan glas in lood ramen waardoor het lamplicht naar buiten schijnt.

 

Nooit niet

Een klein jongetje vertelde dat hij nooit een ballonvaart zou willen maken: “Ik ben bang als de ballon in de lucht kapot klapt. Ik ga nooit in dat mandje, nee, ook nu niet. Als dat touw dat de ballon vasthoudt losschiet…” Door de deskundige uitleg van HI Ballonvaarten sloeg de angst van het kind om in enthousiasme. Helaas voor het kind gingen de ballonnen niet de lucht in.

 

Met gasbranders werd hete lucht in de ballonnen geblazen zodat de gevaartes overeind kwamen. De opening onderaan zo’n ballon is enorm zodat je vanaf een veilige afstand goed zicht hebt op het interieur van de bal van luchtdicht gemaakte nylon. Het onderste deel van een luchtballon is gemaakt van brandwerende stof zodat het nylongedeelte geen vlam kan vatten als de brander in werking is.

 

De avond wordt muzikaal afgesloten met... wederom een cover van ‘Engelbewaarder’ van de trots van Breda, Pierre Kartner. Deze keer wordt er niet gedanst. De bezoekers zijn nog helemaal in de ban van de prachtige luchtballonnen.

 

HBF muziektent

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven