Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Kadernota van de gemeente vastgesteld

09 juni 2024     Ingezonden brief van de gemeente

Kadernota 2024

 

Beste deelnemers aan de wijk- en dorpplatforms!         

 

Vorige week is de kadernota van de gemeente vastgesteld. In deze kadernota zijn bezuinigingen opgenomen die gevolgen hebben voor de wijk- en dorpsinitiatieven. 

 

Kadernota

In de kadernota van de gemeente worden de voorstellen voor de begroting van de gemeente Breda beschreven voor het volgende jaar. Het voorstel voor de begroting van 2025 is dat er ruim 20 miljoen wordt bezuinigd.

 

Wilt u de kadernota lezen? Deze vindt u op hetgeldvanbreda.nl/kadernota-2024

 

Waarom bezuinigingen voor wijk- en dorpsinitiatieven

Op het budget voor wijk- en dorpsinitiatieven moet in 2025, € 200.000 worden bezuinigd. En een bezuiniging doet pijn, voor ons allemaal. Ik leg graag uit waarom er op wijk- en dorpsinitiatieven wordt bezuinigd. En over de mogelijkheden die er zijn om de initiatieven uit te voeren.  

 

De afgelopen jaren is er minder subsidie aangevraagd dan er beschikbaar was. Daarom wordt er nu bezuinigd. Wat ook meespeelt is dat er vanuit een ander budget geld beschikbaar is voor leefbaarheidsinitiatieven in de aandachtswijken.

 

De bezuiniging van € 200.000 op het huidige budget van ruim € 400.000 blijft daarmee fors, maar betekent geen halvering van het huidige aantal initiatieven.  

 

Initiatieven mogelijk maken

In de gesprekken in de wijk- en dorpsplatforms komt door de bezuinigingsvoorstellen het beschikbare budget meer op de voorgrond. Bijvoorbeeld door te bespreken of bepaalde activiteiten, doelgroepen of doelstellingen prioriteit krijgen.

 

Ook op het Stadskantoor besteden we hier aandacht aan door te bespreken hoe het budget voor 2025 verdeeld kan worden over de dorpen en wijken. We houden daarbij rekening met het budget voor aandachtswijken.

 

Ook zijn er mogelijkheden om op andere manieren activiteiten mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door fondsen aan te schrijven.

 

We houden je op de hoogte

De sociaal wijkbeheerders verzoeken dit bericht aan alle deelnemers van alle wijk- en dorpsplatforms te sturen. Zo heeft iedereen dezelfde informatie. De komende tijd zal er meer duidelijk worden. Dit kan dan ook worden besproken in de bijeenkomsten van de verschillende wijk- en dorpsplatforms.  

 

Heb je over deze mail vragen? Neem gerust contact met mij op. Ik ben bereikbaar op jwj.van.der.ham@breda.nl en 06-20010014.  

 

Met vriendelijke groet,  

Jetze van der Ham Senior adviseur Wijkzaken  

T (076) 529 88 34

M (06) 200 100 14

jwj.van.der.ham@breda.nl    

 

Stadskantoor

Claudius Prinsenlaan 10

4811 DJ Breda

T (076) 14076

www.breda.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven