Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie Henriëtte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Oude brillen? Lever ze in!

11 juni 2024     Redactie Anrieke Eppink – Fotografie Jan Brouwer

oude brillen Pearle

 

Wist je dat je bij het Pearle-filiaal in WC Heksenwiel oude brillen kunt doneren voor het goede doel?

 

Deze redacteur was daar niet van op de hoogte. Omdat zij fervent brildraagster is en nog wel een oudje had liggen, nam zij contact op met bedrijfsleider Kjartan Valentijn om meer te weten te komen over dit initiatief. En om haar oude bril in te leveren natuurlijk.

 

Kjartan Valentijn Pearle

 

Brillensentiment

De brillenkoker mag ik houden. In de grote doos die Kjartan vanachter de coulissen tevoorschijn heeft gehaald, zitten brillen zonder koker. “Zit er geen sentimentele waarde aan?” vraagt hij me als hij de bril in ontvangst neemt. Deze vraag stelt hij standaard als iemand zijn bril in komt leveren. “Je eerste bril moet je nooit weg doen,” stelt hij. Daar kan ik mee inkomen: Mijn veel te dure Chanel-bril laat ik voorlopig in mijn nachtkastje zitten in de hoop dat deze ooit een collectorsitem zal worden. Of het wel eens voorkomt dat iemand spijt heeft van de donatie? “Ik heb één keer gehad dat iemand de verkeerde bril in had geleverd. Toen moest ik op zoek. De klant had geluk dat ik hem nog kon vinden.” Inderdaad, want de doos is goed gevuld.

 

Direct naar de mensen zelf

Pearle stelt brillen beschikbaar aan diverse goede doelen. Regelmatig leveren de opticiens een bijdrage aan bijvoorbeeld missies in ontwikkelingslanden waar de aanschaf van een bril niet vanzelfsprekend is. Zo heeft een vorige franchisenemer volgens Kjartan een aantal jaren geleden brillen in Brazilië afgeleverd. Ook werkt Pearle samen met de OneSight Foundation, een initiatief van de moederorganisatie van de keten. “Het mooie van het project is, dat de brillen direct naar de mensen zelf gaan,” aldus Kjartan. Jullie verslaggever is praktisch ingesteld, dus een vraag die gelijk opkomt is hoe dat dan gaat met al die verschillende sterktes? Het antwoord is simpel: “De complete bril wordt zoveel mogelijk hergebruikt en als de glazen niet voldoen, wordt alleen het montuur gebruikt.”

 

Donatie doen

Maar hoe zit het met het afgeven van brillen? Moet iemand bijvoorbeeld eerst een nieuwe bril bij het filiaal aanschaffen? “Nee hoor,” zegt Kjartan. “Iedereen mag zijn bril inleveren, ook mensen die niet als klant geregistreerd staan.” Ben je door het lezen van dit artikel enthousiast geraakt over dit initiatief en lever je graag jouw bijdrage? Heb je oude brillen in huis liggen en wil je deze een nieuw leven geven? Kjartan en zijn collega’s bij Pearle in WC Heksenwiel nemen jouw donatie graag in ontvangst.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven