Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Dorpsplantenwandeling Princenhage

10 juni 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge - Foto Lieneke Steijn

Muurleeuwebek Lieneke Steijn

 

Op zondag 16 juni zoeken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge de natuur op straat. In de stenige stad is vaak verrassend veel natuur te ontdekken. Elk stukje kale grond wordt door de natuur ontdekt en bezet.

 

Langs gevels en muren, in de goot, in boomspiegels, in spleten en scheuren, op zanderige plekjes bij putten en palen, overal komen planten tot ontwikkeling. De plantenwereld en dierenwereld zijn nauw met elkaar verbonden. Waar planten groeien en bloeien, zijn al snel allerlei insecten aanwezig, zoals hommels, bijen, zweefvliegen, vlinders, kevers, mieren, enz. Vogels komen dan weer op de insecten, hun larven en de plantenzaden af.

 

De wandeling voert langs straten, plantsoenen en bermen. Door de grote diversiteit aan biotopen is ook het aantal soorten planten groot. Zo leert u een ander Princenhage kennen. Laat u verrassen door de natuur bij u voor de deur en om de hoek en wandel met ons mee. Neem een loep of vergrootglas mee en er gaan nieuwe werelden voor u open! Deze wandeling is ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

 

Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats. De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur.

 

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op

https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/natuuractiviteiten/2024-03-10-dorpsplantenwandeling-princenhage/

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven