Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

IVN Landschapswandeling Zwaluws polderlandschap

05 juni 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

IVN Zwaluws landschap

 

Zondag 9 juni wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de polders rond Hooge Zwaluwe. Op deze wandeling van 20 km maken we kennis met een gebied waar boeren ooit de grond bewerkten, vervolgens visser werden en toen weer gingen boeren.

 

Oud Drimmelen is gelegen op de naad van Brabant; op de strakke scheiding tussen zand en klei. Van het dorp bleef na de Sint Elisabethsvloed in 1421 niet veel meer over, maar de oude begraafplaats is er nog wel.

 

We komen onder andere door natuurgebied de Worp waar tot 1850 turf gestoken werd, waardoor er nog steeds hoogteverschillen te zien zijn in het landschap. Dit boerenland met natuur biedt volop variatie; open polders met bloemrijke akkerranden, kreken met wilgenstruweel, rietlanden met nestplaatsen voor vogels.

 

Neem uw lunch mee, goede wandelschoenen, zo nodig regenkleding en vergeet uw verrekijker niet. Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats. De wandeling start om 10.00 uur en duurt ruim 6 uur.

 

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op:

https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/natuuractiviteiten/landschapswandeling-zwaluwse-polderlandschap-20km/

 

 

Reactie

Rob Portier: Wat voor zwaluwen zijn dit?

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven