Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Kattengejank tijdens Haagse Beemden Festival

05 juni 2024     Redactie Anrieke Eppink

Kattengejank Toneelgroep Haagse Beemden posterNeem je oordopjes mee naar het Haagse Beemden Festival op 8 juni, want Theatergroep Haagse Beemden komt met ‘Kattengejank’! Nee, het gaat niet om muziek die niet om aan te horen is, al valt er over smaak natuurlijk niet te twisten. Wel is er een belangrijke rol voor muziek weggelegd in deze komische performance.

 

“Het stuk is gebaseerd op ‘Het Kattenduet’ van Rossini” aldus regisseur Bert van Gerven. Voor wie dit duet niet kent: Het is bedoeld voor twee sopranen en de tekst bestaat enkel en alleen uit de herhaling van de klank ‘miauw’. Dat maakt nieuwsgierig.

 

Extra spannend

Aan de acteurs is het echter niet om aria’s in te studeren; wel tekst. Ria van de Wal en Ilse van Heel zijn twee van de vier acteurs die bij de opvoering betrokken zullen zijn. Voor beide is dit het eerste seizoen dat zij bij het amateurtoneel zijn aangesloten, wat het extra spannend maakt om voor publiek te spelen. Zij verzekeren jullie redacteur dat je het instuderen van een script niet moet onderschatten. “Thuis gaat dat prima,” vertelt Ria, “maar tijdens de repetities weet ik dan ineens de tekst niet meer.”

 

Iedere keer anders

Gelukkig voor de acteurs voert muziek de boventoon in Kattengejank en is de tekst beperkt. ‘De kat van ome Willem’ komt voorbij, maar ook ‘Start me up’ van The Rolling Stones. En het betreft improvisatie. Bert licht toe: “Er wordt wel gerepeteerd, maar de opvoering zal iedere keer anders zijn. Want deze korte performance zal tijdens het Haagse Beemden Festival maar liefst vier maal worden getoond.” “In die twintig minuten moet je wel het publiek weten te pakken”, stelt Ilse.

 

Watertheater

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar ‘Kattengejank’? Wil je op 8 juni gegrepen worden door deze kortdurende performance en geef je Ria, Ilse en de rest van de cast graag een oorverdovend applaus? Kom dan naar het watertheater naast de bibliotheek, waar Theatergroep Haagse Beemden ’s middags maar liefst vier keer een voorstelling geeft (12.30, 13.30, 14.30u en 15.30 uur). De entree? Die is hartstikke gratis, dus komt dat zien!

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven