Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie Henriëtte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Geheimzinnige hippieconcerten in Breda

30 mei 2024     Redactie Monica Rijpma – Foto Natalie van der Linden

SofarHeb je ook deze mysterieuze poster gezien ergens in de wijk? Gaat het over een soort Woodstock Festival of een feestje op een boerderijcamping? Discovery concert? Een ontdekkingsconcert, wat is dat? Geheime locatie? Pas 36 uur van te voren horen de bezoekers waar ze moeten zijn. Sofar Sounds Breda, zijn dat geluiden van een sofa of komt het geluid van heel ver weg? Wij lichten een tipje van de sluier op.

 

Sofar Sounds is inmiddels een wereldwijde muziekgemeenschap die in bijna vierhonderd steden actief is. Denver, London of Paris; als je op vakantie bent kan je zomaar terecht komen bij een concert in iemands achtertuin, op een dakterras of in de studio van een kunstenaar. De Sofar concerten zijn namelijk vaak op locaties waar het publiek normaal niet komt.

 

Sofar Sounds begon in 2009 in de huiskamer van Rafe, ergens in het hartje van London niet ver van Notting Hill Gate. Rafe was zelf een muziekliefhebber en ook best handig met de computer. Muziek is een internationale taal die mensen dichter bij elkaar brengt. Rafe dacht dat het een goed idee zou zijn om een soort app te maken die de luisteraars en muzikanten bij elkaar brengt. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Liefdesformule

De unieke formule van de Sofar concerten bestaat uit de gezamenlijke liefde voor muziek die de artiesten en luisteraars bij elkaar brengt. Ook de sfeer van een multiculturele MeetUp in een intieme setting zorgt ervoor dat iedereen makkelijk met elkaar in gesprek raakt. Zo zijn er al best wat romances ontstaan bij een Sofar concert. Het typische Sofar concert gaat over het ontdekken van twee of drie muzikanten in een bijzondere omgeving. Die locatie heeft vaak ook een link met creativiteit.

 

Curatoren

Sinds kort zijn Monica en Liselotte de curatoren van Sofar Breda. Ze hebben een training gevolgd om het internetsysteem te leren, waardoor muzikanten van de hele wereld zich kunnen aanmelden bij een Sofar stad. De Sofar Sounds curatoren sturen een email naar het lokale publiek en brengen iedereen 36 uur van te voren op de hoogte van het adres. Het volgende concert is op 2 juni en daarna steeds op de eerste zondag van de maand. De poster is een foto van een vorig Sofar Breda concert. Weet jij waar dat was? Meer weten… sofarsounds.com

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven