Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Kunstexpositie ‘Natuurlijk Mooi’ in Oud Drimmelen

11 mei 2024     Cecile van Schie

De Plek om te Zijn - kunstexpositie 'Natuurlijk mooi'

 

Achtendertig kunstenaars exposeren in Oud Drimmelen van vrijdag 17 mei tot en met 26 mei. Ook Maud Quaedvlieg, Robert Broos en Anja Barendrecht uit de Haagse Beemden, tonen dan hun werk. Maud heeft een installatie gemaakt van eitempera op zeildoek, om zo het transformatieproces in de natuur weer te geven. Robert toont fotografiewerken geïnspireerd op de natuur. Anja werkt in en met de natuur en maakt kunstwerken van natuurlijke materialen. De natuur is ook bij haar de inspiratiebron.

 

Daarnaast doen kunstenaars uit Breda, waaronder Marianne Mol, Thea Hennekens, Roeland Frank en Vonne Hoefsloot en Ad van Haandel mee. Zo ook kunstenaars uit o.a. Terheijden, Drimmelen, Lage Zwaluwe, Blauwe Sluis, Den Hout, Oosterhout, Rijen, Dongen, Tilburg, Sprang Capelle, Nuland en omstreken.

 

Natuurkunst, botanisch printen, textielwerk, viltkunst, schilderijen, keramiek, beelden, installaties, papier-kleikunst, mandenvlechten, sieraden, glasobjecten, fotografie, textiele technieken en tekeningen worden zowel binnen als buiten getoond.

 

Atelier Moeder AardeIn huis en tuin bij Cecile en Sjaak van Schie op nummer 4 en bij Bianca en Hans Harling op nummer 5, in het buurtschap/gehucht Oud Drimmelen.

 

De kunstenaars maken werk vanuit hun verbondenheid met de natuur, hun liefde voor het werken met natuurlijke materialen en het werken in de natuur. Een aantal heeft zich laten inspireren door de natuur op onze locaties en exposeren met nieuw werk.

 

Een aantal deelnemers komt o.a. uit Dordrecht, IJsselstein, Maastricht en Zeist. Reeds gevestigde kunstenaars maken samen met de jongere garde deel uit van de exposanten, waarvan een aantal de St. Joost academie als achtergrond hebben.

 

Creatieve workshops

Tijdens de tien dagen worden diverse creatieve workshops (op inschrijving) door kunstenaars gegeven, zoals botanische printtechnieken, schilderen met eitempera, werken met klei, vachtvilten, plantaardig verven, verwerken van natuurlijke materialen i.c.m. textiel, papierscheppen, botanisch printen, vogels vilten, modeltekenen en nog veel meer.

 

Aanmelden

Dit kan via ateliermoederaarde.nl/expositie-natuurlijk-mooi

 

Persoonlijke groei en welzijn

Natuurlijk Mooi staat ook voor ons mensen zelf. Voor persoonlijke ontwikkeling, groei, onthaasten, zingeving, leven vanuit je eigen kracht in verbinding met de natuur waar we deel van uit maken. Hiervoor worden eveneens een aantal workshops en activiteiten aangeboden zoals yoga, ontspanningssessies met klankschalen, kennismaken met etherische oliën aromatherapie en het bereiden van gezond eten zoals fermenteren/pickles maken en meditatieve wandelingen.

 

Natuureducatie

Er is veel te ontdekken over de flora en fauna, en ook over ons sterrenstelsel en de planeten. Voor jong en oud zijn hiervoor mee-doe activiteiten en inloopmomenten, zoals natuurknutsels maken, handwerken in de buitenlucht, eetbare planten proeven en een informatieavond op vrijdag 24 mei over de sterren en de planeten, waarbij je door een heuse telescoop o.a. de zon kunt bekijken.

 

Gratis inloop, voor alle leeftijden geschikt, van 19.00-22.00 u.

 

Informatie

Kom kijken, voelen, en ervaar wat “Natuurlijk Mooi” allemaal te bieden heeft in de landelijke polder van Oud Drimmelen, waar het nog rustig is, de uilen roepen in de avond, sterren nog zichtbaar zijn in het donker, seizoenen voelbaar zijn.

 

Kijk op de website voor informatie over de kunstenaars, het aanbod aan workshops, hoe aan te melden daarvoor, demonstraties en mee-doe activiteiten.

 

De organisatoren

Door de jaren heen hebben Cecile en Sjaak van Schie hun plek tot hun levenskunstwerk gemaakt en laten graag anderen ervan meegenieten. Voor Cecile is de natuur een onuitputtelijke bron en sinds kort een inspiratiebron voor haar vlechtwerken met natuurlijke materialen.

 

Bianca Harling is het liefst met haar handen in de wol en maakt uniek viltwerk in haar atelier en deelt graag haar kennis daarover. Ze ontmoeten elkaar in het genieten van al het moois om hen heen in Oud Drimmelen en omgeving. “Rust vinden in de natuur en haar seizoenen, verbonden voelen met de eenvoudige dingen die zo bijzonder kunnen zijn. Daarnaast zijn er zoveel mooie mensen en initiatieven om ons heen, die hebben we graag samen willen brengen in deze kunstexpositie.”

 

‘Natuurlijk Mooi’

Kunstexpositie in Oud Drimmelen

17-26 mei 2024

Zaterdagen en werkdagen van 12.00-20.00u

Zondagen van 13.00-18.00u

Gratis toegankelijk

 

Natuurlijk Mooi   Natuurlijk Mooi

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven