Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Jongerenwedstrijd: ontwerp de verbindingspoort naar het groene hart

12 mei 2024     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Poortontwerpwedstrijd

 

Netwerk Haagse Beemden Verbindt heeft verschillende werkgroepen en één daarvan is de groep die zich bezig houdt met de leefbaarheid rondom het Heksenwielplein. Achteraf gezien zou je kunnen zeggen dat het jammer is dat het grootste winkelcentrum van de Haagse Beemden van het groene hart en een stuk woonwijk is afgesneden door de ringweg.

 

Achteraf bezien zou die weg beter achter het winkelcentrum zijn aangelegd. Naarmate de wijk opbloeide, ontstond er als het ware een tegenstelling tussen de woonfunctie en de verkeersfunctie. Aan de overkant van het winkelcentrum, dus aan de andere kant van die drukke weg, liggen het wijkcentrum ’t Kraaienest en de Lucaskerk met de buurttuin. Het is ook de toegang tot de vele mooie wandel- en fietstochten die via het groene hart de hele wijk doorkruisen. Nu ligt die toegang nog een beetje verborgen achter de grote flat. Daar heeft Werkgroep Heksenwielplein het volgende op gevonden… een ontwerpwedstrijd.

 

poortontwerp posterJongeren uit de wijk krijgen de kans om de maquette te ontwerpen voor een verbindingsboog tussen het winkelhart en het groene hart. De wedstrijd zelf zal een geanimeerde publieke activiteit zijn tijdens het wijkfestival van 8 juni. Van 13.00 tot 16.00 uur zal in een speciaal hiervoor ingerichte tent op de Tweeschaar alles klaar staan voor de ontwerpteams van 1-4 personen. Er wordt gezorgd voor muziek, drankjes, karton en andere benodigdheden. De teams brengen zelf scharen en verf mee en wat ze nog nodig hebben voor hun unieke idee.

 

Leeftijd 10-15 jaar (groep 7-8 en onderbouw van V.O.) maar volwassen begeleiders mogen meehelpen. Een jury kiest uit de ontwerpen twee maquettes die in het uiteindelijke poortkunstwerk zullen worden verwerkt. Voor de wedstrijd krijgen de teams te horen waar de poort aan moet voldoen. Maak een Arc de Triomphe of een kunstzinnige groene poort, ontwaak je innerlijke Dante, Rodin of Niki de Saint Phalle.

 

Inschrijving kan tot 31 mei door een email te sturen aan ontwerpwedstrijdpoort@outlook.com.

 

De werkgroep

Op de foto hierboven laten Dick de Man en Reinier Rijke van de werkgroep Heksenwielplein zien waar de poort/boog komt te staan en hoe effectief het zou zijn als er een aandachtstrekker is die iedereen bij het Heksenwielplein uitnodigt om de weg naar het groene hart te ontdekken. De twee andere leden van de werkgroep zijn Peter van Zandvoort en Kyra van Dam.

 

 

Reactie Reinier Rijke:

Leuk stuk geworden Monica! Je slaat de (knutsel?)spijker precies op de kop. Hopelijk wordt hierop enthousiast ingeschreven.

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven