Marathon Breda AFGELAST

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaDe marathon die voor zondag gepland stond is op het laatste moment afgelost. Meer informatie hierover volgt. In onderstaand bericht vindt u de oorspronkelijke aankondiging.

 

 

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Natuurwandeling in het Markdal

13 mei 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

 

Op maandagmorgen 20 mei maken de natuurgidsen van IVN Mark en Donge een natuurwandeling in het Markdal te Breda. Het thema van de wandeling is: ruimte voor water, natuur en mensen.

 

Het landschap van het Markdal is een typisch beekdallandschap, met een van oorsprong meanderende beek met drassige oevers. Op verschillende plaatsen langs de oevers lagen hogere zandophogingen, de donken. In de jaren '60 en '70 van de 20e eeuw werden delen van de beek gekanaliseerd om snellere waterafvoer mogelijk te maken. Dat was gunstig voor de landbouw, maar niet voor de natuur.

 

Aan het begin van de 21e eeuw is besloten om de natuurlijke slingerende loop van de Bovenmark te herstellen. Tijdens de wandeling zien we wat het natuurherstel heeft opgeleverd. Het kwelwater dat er omhoogkomt is rijk aan kalk en ijzer en draagt daarmee bij aan een bijzondere plantengroei. Een lentewandeling door deze natte natuurparel is een waar genot, maar denk daarbij aan laarzen of waterdichte schoenen.

 

Als u op maandagmorgen 20 mei mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via de e-mail met daarin de startlocatie. Deze natuurwandeling start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/natuuractiviteiten/2024-03-24-natuurwandeling-markdal/

 

 

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven