Bestuiversweken 2024

29 april 2024     Ingezonden door Natuurmuseum Brabant

Bestuiversweken NMB 1Zes weken lang staan bestuivers in het spotlicht, dat kunnen ze namelijk goed gebruiken. Tot 27 mei zijn er verschillende activiteiten in Natuurmuseum Brabant. Kom deze weken zaadbommetjes maken, workshops volgen, experts bevragen, en nog veel meer. Een BIJzondere viering van de cruciale rol die bestuivers spelen in ons ecosysteem.

MOOIWERK opent vrijwilligersinformatiepunt in De Bezemsteel

29 april 2024     Ingezonden door MOOIWERK Breda

Doe je graag wat voor een ander? Wil jij iets moois kunnen betekenen? Vind je het leuk om sociale contacten op te doen?  

Iedere dag, iedere week of één keer als het jou uitkomt: vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Ook in de Haagse Beemden!

Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor belastingaangifte

29 april 2024     Ingezonden door Belastingdienst

CryptobezitNieuw onderzoek laat zien dat 19 procent van de jongeren tussen 15 en 25 jaar investeert in crypto. En maar liefst 62 procent die nog niet investeert is dit wel van plan. Aangezien cryptobezit van kinderen gevolgen kan hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders, stimuleert de Belastingdienst ouders om in gesprek te gaan met hun kinderen over crypto.

Breda Jazz Festival programma 2024

11 april 2024     Ingezonden door Breda Jazz Festival

Op Tweede Paasdag maakte het Breda Jazz Festival het programma voor de aankomende editie bekend. Daarmee startte de kaartverkoop voor de binnenconcerten. Het programma en de kaartverkoop zijn terug te vinden op de geheel nieuw vormgegeven website van het festival. De 52ste editie van het Breda Jazz Festival vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 9 t/m 12 mei 2024 in de bruisende binnenstad van Breda.

 

Het Breda Jazz Festival verzorgt in 4 dagen tijd, verspreid over 23 podia, ruim 200 concerten. Het grootste deel van deze concerten is gratis toegankelijk en speelt zich af in het centrum van Breda. Zoals je van het Breda Jazz Festival gewend bent zijn er ook een aantal binnenconcerten waar een ticket voor moet worden gekocht. "Bijzondere concerten die je tijdens het festival niet op een ander podium tegenkomt, dat typeert deze concerten.", legt het nieuwe bestuurslid PR & Communicatie Monique Borger uit.

 

Nieuwe podia

Naast de bekende podia zijn er dit jaar ook twee nieuwe podia op het Kasteelplein. "Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling om dit plein weer actief bij het festivalterrein te trekken.", voorzitter Hanneke Griffioen krijgt een twinkeling in haar ogen. "Bij het Visker podium Kasteelplein Noord komt een dansvloer. Dansers kunnen hier de hele dag komen swingen." Bij dit podium zorgt horecaondernemer Spinola voor de inwendige mens en ook de aankleding rondom het podium, waaronder een overkapping. Podium Kasteelplein Zuid, te vinden naast het ruiterstandbeeld van koning-stadhouder Willem III, krijgt juist een Bredaas karakter.

 

Vaste prik

Naast de nieuwe toevoegingen zien we ook bekende onderdelen terug. Zo vindt ook dit jaar op de ‘festival-vrijdag’ (vrijdagochtend 10 mei) de pluutjesparade voor kinderen plaats. In De Avenue is het concert Duo Special, waarbij muzikanten vrijdagnacht door de programmaraad van Breda Jazz Festival worden gevraagd om in duo zaterdagochtend met elkaar te spelen. Terug van weggeweest: de Festival Surprise Bands. Solisten spelen in wisselende samenstelling met elkaar om het publiek en soms ook elkaar te verrassen. Hanneke Griffioen geeft aan "Vaste prik is natuurlijk de opening; donderdag 9 mei 2024 om 13.00 uur op de Grote Markt in Breda. We zijn er weer helemaal klaar voor!"

 

W: bredajazzfestival.nl

F: facebook.com/breda/jazzfestival

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven