Onder de noemer ‘Open voor jou’ hielden leerlingen van Graaf Engelbrecht bij het domein identiteit als onderdeel van het vak burgerschap interviews met grootouders. Deze keer de opa van Romein uit Atheneum 6.
22 mei 2024Ingezonden bericht – Foto gemeente Breda
Vanaf juni wordt het pand aan het Dr. Ingenhouszplein 42 een tijdelijke woonvoorziening voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders. Het pand beschikt over zelfstandige woonruimtes en heeft een woonbestemming. Het pand is daardoor op korte termijn inzetbaar voor de huisvesting van ongeveer tweehonderd mensen.
21 mei 2024Ingezonden bericht – Foto Breda Marketing
Tussen mei en september maakt Breda weer tien nieuwe Smaakmakers bekend. Bredanaars die niet altijd heel zichtbaar zijn, maar zich wel steeds met hart en ziel inzetten voor de stad en haar inwoners. Om hen de waardering te geven die ze verdienen, zetten de gemeente Breda en Breda Marketing hen in de spotlights in een Smaakmakerscampagne.
Een ei is geen ei
31 maart 2024Redactie en fotografie Geert Dekkers
Wie kent nog het kinderrijmpje ‘Een ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei’? De boodschap van het liedje is dat er toch zeker wel drie eieren nodig zijn voor een volledige maaltijd. Je kunt een ei beschilderen voordat het gegeten wordt. Hoe doe je dat?
Paaseieren schilderen is een favoriete bezigheid tijdens het lange paasweekend. Je kunt ze beschilderen in een kleur, met motieven en symbolen of je kunt er een waar kunstwerk van maken. Het leuke daarbij is dat de schildering in 3D is. Wil je langer kunnen genieten van je kunstwerk dan is het mogelijk om een ei uit te blazen.
Uitblazen…, hoe dan?
Eerst boor je met een dikke stopnaald voorzichtig zowel aan de bovenkant als de onderkant van het ei een klein gaatje. Door boven een koekenpan in de keuken aan ene kant van het ei flink te blazen is het mogelijk om in no time de inhoud te verwijderen uit het ei. Duurzaamheid staat voorop en wij gooien niets weg. De inhoud van het ei kun je na het uitblazen even bakken als scrambled egg. Gewoon roerei maar met Pasen is het leuker om het gerecht een chique naam te geven. Heerlijk met wat peper en zout.