Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Ronde van Prinsenbeek

24 juni 2024     Ingezonden door wielercomit√© Prinsenbeek

Ronde van Prinsenbeek 1Op de dag voor de start van de Ronde van Frankrijk is er op vrijdag 28 juni de Ronde van Prinsenbeek. Een sportief spektakel met een puik deelnemersveld aan wielrenners en daarnaast een bont gezelschap van zo’n zestig Bekenaren die kleur geven aan de Prinsenbeekse gemeenschap.

IVN Avondwandeling Seterse Bergen

24 juni 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

IVN Avondwandeling Seterse bergenVrijdagavond 5 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de Seterse Bergen op zoek naar nachtelijke geluiden in het bos.

Contact met mensen is heel leuk

06 maart 2024     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

Henriëtte Loosen werkt meer dan dertig jaar als bibliothecaresse. Samen met haar team is zij een vraagbaak voor de cliënten die daar behoefte aan hebben. Maar wie is Henriëtte?

 

Henriëtte vertelt: “Ik ben 55 jaar en woon al een lange tijd met veel plezier in de Haagse Beemden. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 18 jaar. Na de bibliotheekacademie gedaan te hebben (die bestond toen nog!) ben ik begonnen als hoofd van bibliotheek Klundert. Na zes jaar werd dat eenzelfde functie maar toen in Zevenbergen. Daarna heb ik een uitstapje gemaakt naar de boekhandel in Zevenbergen tot die failliet ging en ben ik twee jaar gaan werken bij de destijds NHTV, nu BUAS, in de mediatheek.

 

Toen dat op zijn einde liep, heb ik de bibliotheek in Breda gebeld met de vraag of ze nog mensen nodig hadden. Dat was inderdaad het geval, namelijk in bibliotheek Noord op Heksenwiel. Daar werk ik sinds juni 2018 met heel veel plezier! Onze doelgroep is van 0 tot 100 jaar. We krijgen mensen binnen van allerlei leeftijden en dat maakt het zo leuk en gevarieerd. We hebben een erg leuk team en het voordeel van een kleine bibliotheek is dat je veel mensen kent van naam en gezicht en dat het lijntje kort is. Omdat ik in de wijk woon ken ik veel mensen, dus iedere dag zie ik wel bekenden op mijn werk.”

 

Werkzaamheden
“Mijn werkzaamheden bestaan uit het aansturen van een team van vier mensen”, vervolgt Henriëtte haar verhaal. “Wij zorgen dat alles op rolletjes loopt, zoals beantwoorden van vragen, inschrijven van nieuwe leden, boekadvies geven, opruimen, kastcontrole, begeleiden van stagiaires, (digitale) vragen oplossen, begeleiden met e-books en biebprinten.

 

 

Er worden veel workshops gegeven door vrijwilligers van Seniorweb in samenwerking het Digi-Taalhuis Breda. Dat bestaat onder andere uit leren omgaan met je telefoon/tablet of omgaan met Mijn Amphia. Er zijn klik- en tikcursussen (beginners) en Digisterker-cursussen om mensen meer digi-vaardig te maken. En alles is gratis! Daarnaast komen er veel mensen met digitale vragen. We helpen ze met Digi-D aanvragen en activeren, Mijn Amphia uit te leggen, verlengen van rijbewijs t/m gezondheidsverklaring en allerlei vragen.”

 

Stoffig imago

“Het werken in een bibliotheek is heel divers en iedere dag is het anders”, vertelt Henriëtte. “Het is enorm leuk werk, ondanks het feit dat we een stoffig imago hebben of zeker hadden, maar dat wordt nu steeds minder. Wij zijn veel in contact met mensen en dat maakt het zo leuk en afwisselend. Ten tijde van corona waren we als bibliotheek ook de plek van waaruit de meemaakmand werd georganiseerd. En in onze ruimte achterin kun je nog de tegels zien die zijn gemaakt tijdens de bijeenkomsten.”

 

W: bibliotheekbreda.nl

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven