Bestuiversweken 2024

29 april 2024     Ingezonden door Natuurmuseum Brabant

Bestuiversweken NMB 1Zes weken lang staan bestuivers in het spotlicht, dat kunnen ze namelijk goed gebruiken. Tot 27 mei zijn er verschillende activiteiten in Natuurmuseum Brabant. Kom deze weken zaadbommetjes maken, workshops volgen, experts bevragen, en nog veel meer. Een BIJzondere viering van de cruciale rol die bestuivers spelen in ons ecosysteem.

MOOIWERK opent vrijwilligersinformatiepunt in De Bezemsteel

29 april 2024     Ingezonden door MOOIWERK Breda

Doe je graag wat voor een ander? Wil jij iets moois kunnen betekenen? Vind je het leuk om sociale contacten op te doen?  

Iedere dag, iedere week of één keer als het jou uitkomt: vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Ook in de Haagse Beemden!

Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor belastingaangifte

29 april 2024     Ingezonden door Belastingdienst

CryptobezitNieuw onderzoek laat zien dat 19 procent van de jongeren tussen 15 en 25 jaar investeert in crypto. En maar liefst 62 procent die nog niet investeert is dit wel van plan. Aangezien cryptobezit van kinderen gevolgen kan hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders, stimuleert de Belastingdienst ouders om in gesprek te gaan met hun kinderen over crypto.

Pas op: het tekenseizoen is weer begonnen!

05 maart 2024     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Pixabay

 

Met de komst van warmer weer in ons land begint ook het tekenseizoen. Teken zijn kleine beestjes die zich voeden met bloed en ze zijn weer actiever. Hoe herken je ze en wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

 

Teken zijn kleine spinachtige beestjes die in hoog gras, struiken en bosrijke gebieden voorkomen. Ze kunnen zich vasthechten aan mensen en huisdieren, wat risico's met zich meebrengt, zoals de overdracht van ziekten zoals de ziekte van Lyme.

Het is belangrijk om te weten hoe je teken kunt herkennen. Ze zijn vaak klein, donkerbruin of zwart van kleur en hebben acht poten. In het tekenseizoen is het verstandig om extra voorzichtig te zijn wanneer je in de natuur bent, vooral in gebieden met veel begroeiing.


Wat kun je doen om jezelf te beschermen tegen teken? Draag bij voorkeur lange mouwen en broeken als je de natuur ingaat. Gebruik eventueel insectenwerende middelen en controleer jezelf en anderen op teken na een dag in het groen. Vaak kruipen ze in plooien van de huid zoals in ellebogen, liezen, oksels of knieholtes.

Als je een teek op je lichaam vindt, verwijder deze dan voorzichtig met een tekentang. Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid en trek hem langzaam en recht naar boven. Desinfecteer daarna het gebied. Let de komende dagen goed op of er geen rode kring ontstaat rond de plek waar je de teek vond. Dit kan namelijk een begin van de ziekte van Lyme zijn en dan is het beter om zo snel mogelijk naar je huisarts te gaan voor medicatie.

Hoewel teken risico's met zich meebrengen, is het belangrijk om niet in paniek te raken. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je genieten van de buitenlucht zonder je zorgen te maken over tekenbeten.

Dus, nu je op de hoogte bent van het naderende tekenseizoen, zorg ervoor dat je jezelf beschermt en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven