Koninklijke onderscheiding voor Frank Engel

27 april 2024     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Jan Brouwer

Frank Engel 1Onder het voorwendsel van een ingelaste vergadering werd Frank Engel naar het kantoor van Alwel aan de Katerdonk gelokt. Hier is hij als vrijwilliger actief voor Stichting Infopunt Haagse Beemden. Hij had nog niets in de gaten!

Kiek - Stiltemomentje

27 april 2024     Foto Alex De Vliegere

Stiltemomentje HeksenwielWinkelcentrum Heksenwiel is op vrijdagmiddag al klaar voor het grote Koningsdagfeest. Met een mooi zonnetje erbij kan het niet meer stuk!

Kom bij Bekom

27 april 2024     Redactie Monica Rijpma

Richard Kanters en Bert van de Laar - BEKOMBreda heeft elf wijken en die hebben allemaal een wijkraad. De Haagse Beemden valt officieel onder de wijk Breda Noord-West maar vanaf het prille begin van de Haagse Beemden is er een wijkraad opgericht. Die is als Stichting Bekom in 1984 officieel van start gegaan en viert dus dit jaar zijn veertigjarig bestaan.

Verstappen vs Hamilton in 2025

18 februari 2024     Column Pennetje - Foto Alex De Vliegere

Breaking News!

Over elf manen is het zover. Dan wordt Lowieke ingelijfd bij de paardenstal van Ferrari. (Ferrari is toch een soort ‘Fiat 500 on steroids’?) Hij was op zoek naar een nieuwe uitdaging en scoorde een leuke baan met vooruitzichten en een auto van de zaak, mooier kan toch niet? Blijft Maxi dan bij de stierenstal van Red Bull? Ben benieuwd wie er voor hem met de geldbuidel gaat rammelen.

 

Even stilstaan bij de snelheid van 350+ km/hr waarmee de heren in hun elektronische couveuse met superturbo rondjes draaien. Het is tijd om te relativeren: de rotatiesnelheid van de aardkloot bedraagt op de evenaar een slordige 1670 km/hr dat is toch andere koek, hè? Voor ons landje bedraagt die snelheid 1050 km/hr om maar te zwijgen van die bloedgang van 2,16 miljoen km/hr waarmee onze planeet door het universum stuitert.

En toch spoedt het Oranjelegioen zich naar elke uithoek ter wereld om haar idool te aanbidden die met een 'slakkengang' van 350 km/hr over het asfalt in gemiddeld zestig ronden op zijn zoveelste trofee aanstuurt. Door dit soort vergelijkingen bekijk ik de F1-races met een gevoel van enige verwondering.

 

De game business draait op volle toeren door telkens weer nieuwe digitale racespellen op de markt te gooien. Ik herinner me een buurman die me ruim dertig jaar geleden bijna in tranen meedeelde dat hij Schumacher had verslagen in de F1-game van toen! Dat mijn jongste kleinzoon zo'n spel speelt met stuur en pedalen in zijn kamer vind ik geweldig, maar volwassenen?

 

Vroeger was alles simpeler en romantischer. Een coureur zat in een open racewagen zonder rolbeugel van betekenis en met een eenvoudig pothelmpje op. Ooit zag ik een foto van een beroemde coureur die tijdens de race een pijp zat te roken! Zo'n man moest alles zelf doen, nu zit er een heel team specialisten in hun paddock om de coureur stapels statistieken door te appen, hem van alles in te fluisteren cq verrot te schelden als de baas anders beslist. Een gigantisch gestresst bedrijf dus. Ik zie de woedeaanvallen van Toto Wolff als het niet gaat zoals hij wil of verwacht kortom: Totootje leek mij niet echt een leuke sparringpartner voor Lowieke.

Raar wereldje waarin mannetjes als Max en Lowieke elkaar zeiknat sproeien met magnumflessen champagne.

 

Toen de uitzending van races nog niet achter een prijzig betaalscherm zat keek ik wel eens naar een korte samenvatting. De graaiers van Viaplay zagen dollartekens voor hun ogen en telden destijds een bom duiten neer om arm Nederland het zicht te ontnemen. Het schijnt hen echter niet voor de wind te gaan, ik vermoed vanwege het feit dat bij mij en ontelbare anderen de belangstelling voor de F1 was gedecimeerd.

Laten we dan toch maar naar vrouwenvoetbal kijken, dat heeft ook zijn charme…

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven