De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Dwarsligger – Streetwise Prinsenbeek

10 februari 2024     Redactie Alex De Vliegere

 

Een nieuwe letterpuzzel. Bent u een beetje thuis in Prinsenbeek? Het draait deze keer om straatnamen. Doe mee, verrijk uw topografische kennis omtrent ‘d’n Beek’ en maak bovendien kans op een fijne goodie-bag van Anja Nuijten’s BeautySpot.

 

In de linkerkolom worden de buurtschappen genoemd waarin u de gezochte straten vindt. Om u op gang te helpen hebben we de puzzel al een beetje ‘beklinkerd’. Bij juiste invulling ontstaat er in de gele kolom nog een Prinsenbeekse straatnaam. Deze kunt u als antwoord inzenden!

 

Stuur uw oplossing naar hbnieuws.nl/oplossing-zoekplaatje.

Uit de goede inzendingen wordt één winnaar gekozen. De inzendtermijn sluit op zaterdag 17 februari om 18.00 uur. De winnaar krijgt van ons automatisch bericht; de oplossing publiceren wij op zaterdag 24 februari.

 

Oplossing zoekplaatje - Verboden toegang

Gevraagd werd waar de foto gemaakt is. Hennie Hermans kwam met ‘Asterdplas’ uit de goede inzenders naar voren en wint een heerlijk voetverzorgingsproduct van pedicuresalon Kim Engel. Gefeliciteerd Hennie!

 

       

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven