Penne met hüttenkäse, ham (of kipfilet) en prei

03 mei 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Penne kip DirkEen hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten en ca. 15 minuten in de oven. Nou, zó snel een lekker, gezond en voedzaam avondmaal op tafel toveren..., fijn toch?

Expositie ‘Kunstig gemaakt!‘ in Museum De Rijf

03 mei 2024     Ingezonden door Museum De Rijf

Kunstig 1In dit heemkundig museum in een authentieke boerderij midden in de natuur exposeren de kunstenaars Jan Machielsen en William van der Zanden.

Dodenherdenking Prinsenbeek

03 mei 2024     Ingezonden door 4 mei Comité Prinsenbeek - Foto Geert Dekkers

Dodenherdenking Vredeskapel PrinsenbeekDe Dodenherdenking wordt op zaterdag 4 mei 2024 om 19.00 uurgehouden in de R.K. Kerk O.L.V. ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Aansluitend de herdenking en kranslegging bij de Vredeskapel in Prinsenbeek.

Koken met Simone - Indische hutspot met spicy pulled chicken

09 februari 2024     Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

 

Een winters hoofdgerecht met een Indische swing voor vier personen. Bereidingstijd 35 minuten.

 

In deze tijd van het jaar veel wind, veel regen, kortom, guur weer, vind ik een lekkere stamppot altijd heerlijk! Hutspot, ook wel peen en uien, wortelstamppot of peestamppot genoemd, is een typisch Hollands wintergerecht.

 

Dit keer iets anders dan anders maar erg smakelijk. Een vleugje ‘Indisch’ maakt deze stamppot speciaal.

 

Ik kreeg een reactie op het vorige gerecht van iemand die allergisch is voor uien. Lastig als dit wel in een recept vermeld staat. Nu zijn bosui, prei en bieslook hele goede vervangers voor ui. Normale ui voeg je meestal aan het begin van een gerecht toe. Prei, bosui en bieslook kun je het beste pas op het einde toevoegen om er de meeste smaak uit te halen. Hopelijk is dit voor de ui-allergie een alternatief. Ik hoor het graag!

 

Pulled chicken betekent letterlijk uit elkaar getrokken kip. Het principe is eenvoudig. Je gaart de kip traag (zie dit recept) en op een temperatuur tegen de klok aan, zodat het vlees heel zacht wordt en je het met twee vorken in kleine stukjes uit elkaar kan trekken. Dit kan ook met kippenbouten. Pulled chicken kun je zowel warm als koud eten.

 

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen. Of wilt u een koolhydraatarm gerecht? Gebruik dan bloemkoolpuree of puree van de knolselderij. Prima alternatief!

500 gram hutspotgroenten; 1 pakje maaltijdmix nasi speciaal, ca. 30 tot 35 gram; 1/2 bosje bosuitjes; 400 gram kipfilet; 3 cm verse gember; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; 1 ui; 2 el milde olijfolie; 2 el ketjap manis (zoete ketjap); 1 tl sambal of naar eigen smaak meer of minder; pureestamper.

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met water, doe er de hutspotgroenten bij en kook het in ca. 20 minuten gaar.
  2. Meng de kruiden en groenten uit de maaltijdmix met 150 ml kokend water. Snij de bosuitjes in ringetjes.
  3. Breng een pannetje water aan de kook en pocheer de kip tegen de kook aan (liever iets lagere temperatuur) in ca. 15 minuten gaar. Schil en rasp de gember, snij de knoflook en de Spaanse rode peper fijn en snipper de ui.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gember, knoflook, peper en ui 3 minuten. Trek de kip uit elkaar met twee vorken en voeg samen met de ketjap en sambal toe. Laat dit op laag vuur ca. 4 minuten staan.
  5. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de hutspotgroenten fijn en voeg de nasimix toe. Bestrooi met de bosui en serveer met de pulled chicken.

 

Uiteraard kunt u, zoals altijd, de kip in dit gerecht vervangen door een andere vleessoort naar keuze of een vegetarische variant. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

459 kcal; 7 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd; 64 gram koolhydraten, waarvan 18 gram suikers; 10 gram vezels; 9 gram eiwit; 1,6 gram zout; 50 groenten.

 

Wijntip

Frankrijk of nieuwe wereld: Pinot Gris; droge witte wijn;

Duitsland: Weissburgunder; droge witte wijn;

Oostenrijk/Hongarije: Grüner Veltliner; droge witte wijn;

Frankrijk/Spanje: Tempranillo; droge rode wijn;

Frankrijk, Elzas:  Pinot Noir; soepele droge rode wijn, mag ietsje kouder gedronken worden;

Frankrijk: Côtes du Rhône; zachte, droge rode wijn.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven