Penne met hüttenkäse, ham (of kipfilet) en prei

03 mei 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Penne kip DirkEen hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten en ca. 15 minuten in de oven. Nou, zó snel een lekker, gezond en voedzaam avondmaal op tafel toveren..., fijn toch?

Expositie ‘Kunstig gemaakt!‘ in Museum De Rijf

03 mei 2024     Ingezonden door Museum De Rijf

Kunstig 1In dit heemkundig museum in een authentieke boerderij midden in de natuur exposeren de kunstenaars Jan Machielsen en William van der Zanden.

Dodenherdenking Prinsenbeek

03 mei 2024     Ingezonden door 4 mei Comité Prinsenbeek - Foto Geert Dekkers

Dodenherdenking Vredeskapel PrinsenbeekDe Dodenherdenking wordt op zaterdag 4 mei 2024 om 19.00 uurgehouden in de R.K. Kerk O.L.V. ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Aansluitend de herdenking en kranslegging bij de Vredeskapel in Prinsenbeek.

Vakantie(voorpret?) 2024

09 februari 2024     Column Pennetje - Foto Alex De Vliegere

Het verbaast mij elk jaar weer hoe ons volk zwetend wakker schiet als de nieuwe vakantiegidsen met een plof op de deurmat vallen.

 

Het gezin stort zich zonder vader (hij mot immers aan de arbeid) veelal als een roofdier op haar argeloze prooi en na hevig duwen en trekken betreedt moeder & overwinnaar hijgend de woonkamer met de licht gehavende gidsen in moordende houdgreep onder haar oksel, de andere gezinsleden kreunend achterlatend. Haar voorpret kan beginnen…

 

De eerste schrik is de opnieuw graaiflatie-gevoelige prijsverhoging van de eindeloze massa trips en tripjes. De teugels voor het vliegen lijken verder te worden aangetrokken en bij moeder leidt dit instantaan tot een boosaardig gegrom en tandengeknars. In geval van onbetaalbare prijzen is de betreffende gids de eerste die een luchtreis maakt door de woonkamer en in haar vlucht helaas ook nog de innig gekoesterde Delftsblauwe kwispedoor van betovergrootonkel Sjarel meesleurt in een desastreuze buiklanding en orgie van scherven.

 

Alles wordt apart in rekening gebracht en dat geeft de consument soms het idee goedkoop uit te zijn, maar niets is minder waar. Aan al die fake kostenpostjes (koffertjes, beautycases, beenruimte, etc.) stel ik voor om dan ook maar de toiletten te voorzien van muntautomaten en deze via een voordringpolis à la Efteling te factureren.

 

Moeder gaat alle reviews van verleden klanten na en stelt dan haar top drie op. De kinderen krijgen opdracht om de foto's van happy hours op diversiteit te analyseren om mee te nemen in de finale besluitvorming. Ook het geboden entertainment wordt stevig beoordeeld. Liefst een all-in met jongens als Mart Hoogkamer of Bassie en Adriaan in hologrampresentatie. Ook wordt de afstand tussen de accommodatie en het zwembad geschat om te bepalen hoe vroeg de kinders uit bed geschopt moeten worden om vóór de opening handdoeken in de ligstoelen te gaan draperen.

 

Nu is vader aan de beurt. Hij mag besluiten welke reis van de top drie hij gaat kiezen onder supervisie van moeder. Voorts mag hij bepalen welk deel van zijn postzegelverzameling hij moet verkopen om de reis te financieren. In sommige gevallen daalt het niveau van de voorpret significant, zeker wanneer het begrotingstekort aanleiding is om de tegenstribbelende kinderschare als bezorgers aan te melden bij een organisatie die foldermateriaal verspreidt.

 

Rest opnieuw de prangende vraag: waar laten wij de hond? De asiels zullen weer uitpuilen van droevige viervoeters en de hond aan een boom in het Mastbos binden is no longer done. Verkopen wordt door de kinders gevetood. Ik volg het nieuws op dit onderwerp en ga zien hoeveel procent van de Nederlanders noodgedwongen ook dit jaar weer thuisblijft...

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven