De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Even voorstellen: Ministerren Haagse Beemden Kroeten

08 februari 2024     Ingezonden bericht

In Breda zijn al veel ministers aan het 'werk'. Jongeren in de leeftijd van 8 tot 12 jaar denken mee over een veilige, schone en gezellige buurt en wijk. Dominic (9) en Nora (9) zijn leerlingen van basisschool de Driezwing. Hun school staat in de Haagse Beemden, buurt Kroeten.

 

De ministers hebben geweldige plannen voor hun buurt, maar wat zij heel belangrijk vinden. “Minder ganzenpoep en heel veel minder zwerfafval”, vertelt Dominic. Nora is het hier helemaal mee eens. Nora vindt het ook belangrijk dat er meer te doen is in haar wijk. “Misschien kunnen we alle kinderen laten weten waar je leuk kunt spelen en dat we spelletjes gaan doen. Ik hoop dat iedereen naar buiten komt. Veel leuker toch dan alleen achter je scherm te zitten!” Nora wijst wat toffe plekken aan waar je leuk kan spelen of voetballen, maar daar gaan we de volgende keer mee aan de slag.

 

Wat voor lol heb je aan vernielen?

Nora hoopt, dat er minder vernield wordt in de wijk of op haar schoolplein. Ze wijst naar een kapot toestel. ”Daar hebben ze een de ballenvanger vernielt met vuurwerk, wat voor lol heb je eraan om toestellen die kinderen gebruiken te vernielen.” Daar zijn we het helemaal mee eens Nora. We hopen dat de ballenvanger snel terugkomt.

 

Binnenkort komen we met nog meer supercoole ideeën uit Kroeten, dus blijf ons volgen.

 

         

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven