De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Kookproject Breda

10 februari 2024     Ingezonden bericht

 

Kookproject Breda is ontstaan uit een integratieproject van Surplus. Wij, een groepje enthousiaste mensen, zijn zelfstandig verder gegaan met onze hobby: samen koken en eten.

 

Per toerbeurt bereidt een van ons het recept voor en doet de boodschappen. Het koken doen we gezellig samen in de eetruimte van ‘t Aardrijk, eens per maand op een woensdag van 10.00 tot 14.00  uur. Bijdrage in de onkosten: € 7.50.

 

Houd je van koken en heb je zin om een keer met ons mee te doen? Mail dan naar kookprojectbreda@gmail.com en meld je aan. Je bent van harte welkom!

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven