De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Kerstwensboomactie

08 februari 2024     Ingezonden door Informatiepunt Katerdonk

Na sluiting van de Kerstwensboomactie heeft het team van het informatiepunt Haagse Beemden (locatie Katerdonk) alle 110 wensen bekeken. Wat waren er prachtige mooie wensen bij.

 

Een greep uit die prachtige wensen: vrede op aarde, liefde voor elkaar en vooral voor iedereen een goede gezondheid. Als dit allemaal ingewilligd zou kunnen worden, dan hadden we een fantastische wereld.

 

De geselecteerde wensen

  • een boodschappenpakket voor iemand uit de minima.
  • Een emmer slijmpie voor Fabienne van 5 jaar ( zie foto)
  • Wensen voor de gemeente over zaken die betrekking hebben op de wijk. Dit gaat besproken worden met een wijkbeheerder.
  • Een mevrouw die graag vrijwilligerswerk in de wijk wil gaan doen, zoals voorlezen in de bibliotheek. Helaas is dat niet gelukt omdat ze al voorlezers hadden. Nu gaan we via Zorg voor Elkaar ( Heksenwiel) proberen of ze misschien daar iets kan gaan betekenen of anders bij De Verbinding.

 

We hopen dat deze mensen blij zullen zijn met het vervullen van hun wensen.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven