Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Boekentip van de bieb – Vlucht 703

18 november 2023     Redactie Henriëtte Loosen

Kinderen boven de 13 lezen steeds minder is de tendens. Hoewel ze dat aardig schijnen in te halen via BookTok. Vaak willen ze geen dikke boeken, omdat ze menen dat dat dan ook meteen moeilijk en ingewikkeld is. Soms gaat dat op maar soms ook zeker niet!

 

Voor school zijn de jongeren vaak gebonden aan de regels van school en hun niveau, maar op het gebied van recreatief lezen zijn er voldoende leuke boeken voor de jongeren. Momenteel is er een serie vol spannende jeugdthrillers van Kluitman. Ze zijn dun (ca. 100 pagina's) en lezen als een trein.

 

Momenteel zijn er al verschillende titels van in deze reeks en ook van diverse auteurs. En misschien mogen ze het niet lezen voor school, maar wat is lekkerder om in deze herfstige tijd met zo'n soort boek met een kleedje om je heen weg te duiken in een spannend boek? Daarbij kunnen ze altijd om advies vragen aan het personeel.

 

Ook deze titel 'Vlucht 703' van Chinouk Thijsen is zo'n spannende thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit. Chinouk Thijssen (1983) is een bekende Nederlandse auteur. Met haar novelle ‘Gegijzeld' won ze de Prijs van de Jonge Jury 2022. Ze schreef vele boeken.

 

Het verhaal gaat als volgt: Als klassenuitje gaat de klas van Timon en Iris naar een escaperoom, waarbij een puzzel opgelost moet worden in een vliegtuigsetting. Hun groepje krijgt het laatste toestel toegewezen, vlucht 703, waar ze een bom moeten ontmantelen. Dan stijgt het vliegtuig plotseling echt op. Ook de bom blijkt echt te zijn. Het boek is in een vlotte, hedendaagse stijl geschreven, afwisselend vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonen. Met enkele simpele zwart-witillustraties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

 

Dit boek is te leen in alle drie de vestigingen van bibliotheek Breda. Loop ook eens bij de bibliotheek binnen! Al voor € 37,50 heeft u een basis jaarabonnement en voor € 45,- een abonnement met allerlei extraatjes. Én voor Bredapas-houders is het zelfs gratis! We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u via:

www.bibliotheekbreda.nl of mail voor uw vragen naar: bibliotheek.noord@nieuweveste.nl

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven