Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavaljé

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Boekentip van de bieb – Vlucht 703

18 november 2023     Redactie Henriëtte Loosen

Kinderen boven de 13 lezen steeds minder is de tendens. Hoewel ze dat aardig schijnen in te halen via BookTok. Vaak willen ze geen dikke boeken, omdat ze menen dat dat dan ook meteen moeilijk en ingewikkeld is. Soms gaat dat op maar soms ook zeker niet!

 

Voor school zijn de jongeren vaak gebonden aan de regels van school en hun niveau, maar op het gebied van recreatief lezen zijn er voldoende leuke boeken voor de jongeren. Momenteel is er een serie vol spannende jeugdthrillers van Kluitman. Ze zijn dun (ca. 100 pagina's) en lezen als een trein.

 

Momenteel zijn er al verschillende titels van in deze reeks en ook van diverse auteurs. En misschien mogen ze het niet lezen voor school, maar wat is lekkerder om in deze herfstige tijd met zo'n soort boek met een kleedje om je heen weg te duiken in een spannend boek? Daarbij kunnen ze altijd om advies vragen aan het personeel.

 

Ook deze titel 'Vlucht 703' van Chinouk Thijsen is zo'n spannende thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit. Chinouk Thijssen (1983) is een bekende Nederlandse auteur. Met haar novelle ‘Gegijzeld' won ze de Prijs van de Jonge Jury 2022. Ze schreef vele boeken.

 

Het verhaal gaat als volgt: Als klassenuitje gaat de klas van Timon en Iris naar een escaperoom, waarbij een puzzel opgelost moet worden in een vliegtuigsetting. Hun groepje krijgt het laatste toestel toegewezen, vlucht 703, waar ze een bom moeten ontmantelen. Dan stijgt het vliegtuig plotseling echt op. Ook de bom blijkt echt te zijn. Het boek is in een vlotte, hedendaagse stijl geschreven, afwisselend vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonen. Met enkele simpele zwart-witillustraties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

 

Dit boek is te leen in alle drie de vestigingen van bibliotheek Breda. Loop ook eens bij de bibliotheek binnen! Al voor € 37,50 heeft u een basis jaarabonnement en voor € 45,- een abonnement met allerlei extraatjes. Én voor Bredapas-houders is het zelfs gratis! We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u via:

www.bibliotheekbreda.nl of mail voor uw vragen naar: bibliotheek.noord@nieuweveste.nl

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven