Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Verbeelding Summer-night Dreams

13 november 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Geert Dekkers

 

Onder de titel Summer-night Dreams exposeren (beeldend) kunstenaars Thea Kanters, William van der Zanden en Walter Maas van 4 november tot en met 26 november in het Gele Huis in Princenhage. De expositie werd op zondag 5 november feestelijk geopend door journalist Désirée Martis en muzikaal opgeluisterd door Milaunus Ambeua. Thea, William en Walter zullen iedere zondag van 14.00 – 17.00 uur tijdens de expositie aanwezig zijn

 

Beeldend kunstenaar Thea Kanters exposeert met vijftien beelden. Haar beelden bestaan uit vrouwenvormen die een verhaal of emotie uitbeelden. Zij heeft een fascinatie voor science fiction literatuur. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur en oerkrachten. Haar samenwerking met kunstenaar William van der Zanden komt voort uit de Kunstroute Haagse Beemden en de coronatijd. In die tijd hebben zij samen veel sociaal-culturele projecten in de wijk Haagse Beemden gedaan. Thea vindt dat de kunstenaars elkaar goed aanvullen in deze expositie. “William werkt, net als ik, op een spontane, expressieve manier, met veel dynamiek”, vertelt Thea. “Daarom lijkt het net alsof mijn beelden zo uit zijn schilderijen zijn gestapt. Het is eenzelfde kleurrijke wereld.”

 

Kunstenaarsvereniging Breda
“Met kunstenaar Walter Maas heb ik jarenlang in BOA (de kunstenaarsvereniging van Breda) gezeten. Ook zaten wij samen enkele jaren in kunstcollectief (TWATS”, vertelt Thea verder. De combinatie van mijn werk met dat van Walter is juist het tegenovergestelde van mijn werk met dat van William. Het werk van Walter is geometrisch, perfect geordend en zwart/wit. De spanning tussen onze werken ontstaat juist door het contrast.”

 

William van der Zanden
“Ik ben bevlogen en enthousiast”, zegt William. “Als gepassioneerd kunstenaar volg ik mijn gevoel bij het maken van mijn kunstwerken. Mijn grote inspiratiebronnen zijn: historie, natuur en muziek. Ik ben betrokken bij diverse kunstprojecten van de Nieuwe Veste, zoals: Ontdek je talent. Ik heb ook ervaring in het creatief begeleiden van jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Op uitnodiging van Thea ben ik bij het Gele Huis terechtgekomen. Ik vind het geweldig om met Thea en Walter te exposeren. De combinatie van diverse kunstwerken uit verschillende disciplines maakt het zo bijzonder.

 

Walter Maas
Walter is een kunstenaar uit Oosterhout. In zijn werk is hij op zoek naar definities van leegte en ruimte. Hij werkt veel met licht en schaduw. Désirée Martis heeft op verzoek van Thea de expositie op zondag 5 november om 14.30 uur officieel geopend. Tijdens de opening is een gezellige groep geïnteresseerde mensen langsgekomen. Milaunus Ambeua zorgde met zijn muziek dat de sfeer gezellig was.

 

 

Gele Huis
“Het Gele huis is een aantrekkelijke culturele ontmoetingsplaats, waar wekelijks diverse culturele evenementen worden georganiseerd”, zegt Thea. “Er is livemuziek en cabaret. Er worden lezingen en workshops gehouden. De titel van deze expositie is ontstaan toen wij de kunstwerken die wij ieder uitgezocht hadden voor de poster bij elkaar zagen. Dit was het gevoel dat ze bij ons opriepen. Wij hopen dat veel mensen willen komen genieten van onze kunstwerken en zich willen onderdompelen in de Summer-night Dreamswereld, die wij hier hebben geschapen!”

 

Openingstijden

Vrijdag en zondag 14.00 - 17.00 uur

Zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en op afspraak.

 

W: keramiektheakanters.weebly.com
W: williamvanderzanden.nl
W: hetgelehuisinprincenhage.com

Terug Schrijf reactie

Reacties:

13 november 2023 - 16:41:37
Marja Klerkx

Mooie expositie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven