Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavaljé

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Verbeelding Summer-night Dreams

13 november 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Geert Dekkers

 

Onder de titel Summer-night Dreams exposeren (beeldend) kunstenaars Thea Kanters, William van der Zanden en Walter Maas van 4 november tot en met 26 november in het Gele Huis in Princenhage. De expositie werd op zondag 5 november feestelijk geopend door journalist Désirée Martis en muzikaal opgeluisterd door Milaunus Ambeua. Thea, William en Walter zullen iedere zondag van 14.00 – 17.00 uur tijdens de expositie aanwezig zijn

 

Beeldend kunstenaar Thea Kanters exposeert met vijftien beelden. Haar beelden bestaan uit vrouwenvormen die een verhaal of emotie uitbeelden. Zij heeft een fascinatie voor science fiction literatuur. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur en oerkrachten. Haar samenwerking met kunstenaar William van der Zanden komt voort uit de Kunstroute Haagse Beemden en de coronatijd. In die tijd hebben zij samen veel sociaal-culturele projecten in de wijk Haagse Beemden gedaan. Thea vindt dat de kunstenaars elkaar goed aanvullen in deze expositie. “William werkt, net als ik, op een spontane, expressieve manier, met veel dynamiek”, vertelt Thea. “Daarom lijkt het net alsof mijn beelden zo uit zijn schilderijen zijn gestapt. Het is eenzelfde kleurrijke wereld.”

 

Kunstenaarsvereniging Breda
“Met kunstenaar Walter Maas heb ik jarenlang in BOA (de kunstenaarsvereniging van Breda) gezeten. Ook zaten wij samen enkele jaren in kunstcollectief (TWATS”, vertelt Thea verder. De combinatie van mijn werk met dat van Walter is juist het tegenovergestelde van mijn werk met dat van William. Het werk van Walter is geometrisch, perfect geordend en zwart/wit. De spanning tussen onze werken ontstaat juist door het contrast.”

 

William van der Zanden
“Ik ben bevlogen en enthousiast”, zegt William. “Als gepassioneerd kunstenaar volg ik mijn gevoel bij het maken van mijn kunstwerken. Mijn grote inspiratiebronnen zijn: historie, natuur en muziek. Ik ben betrokken bij diverse kunstprojecten van de Nieuwe Veste, zoals: Ontdek je talent. Ik heb ook ervaring in het creatief begeleiden van jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Op uitnodiging van Thea ben ik bij het Gele Huis terechtgekomen. Ik vind het geweldig om met Thea en Walter te exposeren. De combinatie van diverse kunstwerken uit verschillende disciplines maakt het zo bijzonder.

 

Walter Maas
Walter is een kunstenaar uit Oosterhout. In zijn werk is hij op zoek naar definities van leegte en ruimte. Hij werkt veel met licht en schaduw. Désirée Martis heeft op verzoek van Thea de expositie op zondag 5 november om 14.30 uur officieel geopend. Tijdens de opening is een gezellige groep geïnteresseerde mensen langsgekomen. Milaunus Ambeua zorgde met zijn muziek dat de sfeer gezellig was.

 

 

Gele Huis
“Het Gele huis is een aantrekkelijke culturele ontmoetingsplaats, waar wekelijks diverse culturele evenementen worden georganiseerd”, zegt Thea. “Er is livemuziek en cabaret. Er worden lezingen en workshops gehouden. De titel van deze expositie is ontstaan toen wij de kunstwerken die wij ieder uitgezocht hadden voor de poster bij elkaar zagen. Dit was het gevoel dat ze bij ons opriepen. Wij hopen dat veel mensen willen komen genieten van onze kunstwerken en zich willen onderdompelen in de Summer-night Dreamswereld, die wij hier hebben geschapen!”

 

Openingstijden

Vrijdag en zondag 14.00 - 17.00 uur

Zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en op afspraak.

 

W: keramiektheakanters.weebly.com
W: williamvanderzanden.nl
W: hetgelehuisinprincenhage.com

Terug Schrijf reactie

Reacties:

13 november 2023 - 16:41:37
Marja Klerkx

Mooie expositie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven