Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Pennetje - Wat wordt het: NSC/BBB o.i.d.?

17 september 2023     Column Pennetje – Foto helikopters: Geert Dekkers

De scholen zijn weer begonnen; horden ouders hebben hier smachtend naar uitgezien. De bouwvakvakantie is voorbij en de Tennetboys hebben hun zwaar materieel uit de garages getrokken en daveren nu rond op werklocatie 2. Boven mijn kruin flapperen Chinooks van de luchtmachtjongens. De zon schijnt tamelijk uitbundig, voldoende voor mij om de fiets uit de berging te slepen en een rondje landgoed te doen.

 

Goed voor de ‘conditie’ zal ik maar zeggen. Ik heb overigens tijdenlang niet geweten hoe je dit woord moet spellen, vaak was ik in de war met ‘coalitie’. Couching was daarentegen mijn sport vanaf het moment dat corona haar intrede deed. In dat stupide hedendaagse yuppenjargon zeg ik daarom maar dat ik mijzelf opnieuw heb uitgevonden!

 

22 november 2023, hmmm, luttele maanden scheiden ons van nieuwe verkiezingen. Na het instorten van Marks freakshow heeft een hele stoet aanstaande flappentapjunks het zinkende schip van staat verlaten. In schaaktermen blijft na de overhaaste aftocht van koning, koningin en hun roadies alleen een legertje pionnen, een enkel paard en een toren over. Het wordt danig complex om hiermee een verse sjoemelclub te formeren, maar NSC en BBB zullen hierin hopelijk corrigerend optreden.

 

De komende tijd gaan we massaal bedolven worden onder goede beloften en voornemens, waarvan iedereen weet dat de weg naar de hel daarmee is geplaveid. Een omvangrijke groep linkse rakkers is bezig om de Haagse buitenspelval te testen. Ook de baantjescarrousel draait proefrondjes. Er lijkt voldoende aanbod vanuit de coalitie spijtoptanten voor het vervullen van diverse burgemeestersposten. We gaan het zien.

 

Het gewone leven gaat door, gelukkig maar. De wereld staat in brand. Op school leerde ik vroeger dat, als de aarde vergaat, Nederland (én dus ook onze Haagse Beemden) pas vijftig jaar na dato volgt.

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven