Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Pennetje - Wat wordt het: NSC/BBB o.i.d.?

17 september 2023     Column Pennetje – Foto helikopters: Geert Dekkers

De scholen zijn weer begonnen; horden ouders hebben hier smachtend naar uitgezien. De bouwvakvakantie is voorbij en de Tennetboys hebben hun zwaar materieel uit de garages getrokken en daveren nu rond op werklocatie 2. Boven mijn kruin flapperen Chinooks van de luchtmachtjongens. De zon schijnt tamelijk uitbundig, voldoende voor mij om de fiets uit de berging te slepen en een rondje landgoed te doen.

 

Goed voor de ‘conditie’ zal ik maar zeggen. Ik heb overigens tijdenlang niet geweten hoe je dit woord moet spellen, vaak was ik in de war met ‘coalitie’. Couching was daarentegen mijn sport vanaf het moment dat corona haar intrede deed. In dat stupide hedendaagse yuppenjargon zeg ik daarom maar dat ik mijzelf opnieuw heb uitgevonden!

 

22 november 2023, hmmm, luttele maanden scheiden ons van nieuwe verkiezingen. Na het instorten van Marks freakshow heeft een hele stoet aanstaande flappentapjunks het zinkende schip van staat verlaten. In schaaktermen blijft na de overhaaste aftocht van koning, koningin en hun roadies alleen een legertje pionnen, een enkel paard en een toren over. Het wordt danig complex om hiermee een verse sjoemelclub te formeren, maar NSC en BBB zullen hierin hopelijk corrigerend optreden.

 

De komende tijd gaan we massaal bedolven worden onder goede beloften en voornemens, waarvan iedereen weet dat de weg naar de hel daarmee is geplaveid. Een omvangrijke groep linkse rakkers is bezig om de Haagse buitenspelval te testen. Ook de baantjescarrousel draait proefrondjes. Er lijkt voldoende aanbod vanuit de coalitie spijtoptanten voor het vervullen van diverse burgemeestersposten. We gaan het zien.

 

Het gewone leven gaat door, gelukkig maar. De wereld staat in brand. Op school leerde ik vroeger dat, als de aarde vergaat, Nederland (én dus ook onze Haagse Beemden) pas vijftig jaar na dato volgt.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven