Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Bewust-zijn - De energie van september

17 september 2023     Redactie Ingrid Brulez

 

De energie van september heeft alles te maken met 'wat kan ik laten gaan' en 'wat wil ik vanuit m'n hart verder tot stand gaan brengen'? De natuur spiegelt ons deze energie: de eerste bladeren verliezen hun kleur en beginnen te vallen. Ze sterven af. Tegelijkertijd is dit de periode van oogsten en het uitwaaieren van nieuwe zaden op zoek naar vruchtbare grond waarin ze kunnen gedijen zodat ze volgend voorjaar krachtig tot bloei kunnen komen.

 

Het is ook een goed moment voor een tussenbalans: wat heb ik dit jaar tot nu toe bereikt? Wat is er gebeurd? Is het me gelukt om mijn wensen om te zetten in praktische daden? Zijn ze tot bloei gekomen? Dan is het nu een prachtig moment om daar bij stil te staan en dit te vieren!


Of zijn er zaken die juist niet zijn gelukt? En hoe ben je dan omgegaan met deze tegenvallers? Kon je ondanks tegenslag toch blijven staan? Of eigenlijk niet? Dan is het belangrijk om na te gaan of je voldoende hulpbronnen om je heen hebt en of je daar ook gebruik van durft te maken. En hoe wil je dan nu je weg verder vervolgen?

September is ideaal voor reflectie en vooruitzien. We hebben nog de warme en rijke energie van de zomer om ons heen. Terwijl we weten dat de herfst en winter eraan komen.

Wat zijn jouw vruchten van dit seizoen? Welke zaden wil je gaan planten? Waar wil je echt werk van maken? Dit is het moment bij uitstek voor grote plannen die veel tijd, energie en toewijding vragen. Kies je zaden uit met aandacht, zoek vruchtbare grond en gebruik de maanden die komen gaan om stap voor stap vooruitgang te boeken, zodat het komend voorjaar een feestje wordt van uitbundige groei!

Vind je het lastig om te reflecteren? Ga dan naar buiten en laat de natuur je een handje helpen. Dat werkt bij mij altijd. Adem de zonnekracht van september in, ontspan en maak een pas op de plaats: 'Wat wil ik laten gaan? En waar wil ik echt nog werk van maken dit najaar en de komende winter?'

 

W: zero-point.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven