Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Bewust-zijn - De energie van september

17 september 2023     Redactie Ingrid Brulez

 

De energie van september heeft alles te maken met 'wat kan ik laten gaan' en 'wat wil ik vanuit m'n hart verder tot stand gaan brengen'? De natuur spiegelt ons deze energie: de eerste bladeren verliezen hun kleur en beginnen te vallen. Ze sterven af. Tegelijkertijd is dit de periode van oogsten en het uitwaaieren van nieuwe zaden op zoek naar vruchtbare grond waarin ze kunnen gedijen zodat ze volgend voorjaar krachtig tot bloei kunnen komen.

 

Het is ook een goed moment voor een tussenbalans: wat heb ik dit jaar tot nu toe bereikt? Wat is er gebeurd? Is het me gelukt om mijn wensen om te zetten in praktische daden? Zijn ze tot bloei gekomen? Dan is het nu een prachtig moment om daar bij stil te staan en dit te vieren!


Of zijn er zaken die juist niet zijn gelukt? En hoe ben je dan omgegaan met deze tegenvallers? Kon je ondanks tegenslag toch blijven staan? Of eigenlijk niet? Dan is het belangrijk om na te gaan of je voldoende hulpbronnen om je heen hebt en of je daar ook gebruik van durft te maken. En hoe wil je dan nu je weg verder vervolgen?

September is ideaal voor reflectie en vooruitzien. We hebben nog de warme en rijke energie van de zomer om ons heen. Terwijl we weten dat de herfst en winter eraan komen.

Wat zijn jouw vruchten van dit seizoen? Welke zaden wil je gaan planten? Waar wil je echt werk van maken? Dit is het moment bij uitstek voor grote plannen die veel tijd, energie en toewijding vragen. Kies je zaden uit met aandacht, zoek vruchtbare grond en gebruik de maanden die komen gaan om stap voor stap vooruitgang te boeken, zodat het komend voorjaar een feestje wordt van uitbundige groei!

Vind je het lastig om te reflecteren? Ga dan naar buiten en laat de natuur je een handje helpen. Dat werkt bij mij altijd. Adem de zonnekracht van september in, ontspan en maak een pas op de plaats: 'Wat wil ik laten gaan? En waar wil ik echt nog werk van maken dit najaar en de komende winter?'

 

W: zero-point.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven