Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

100 jaar stadsbussen in Breda

14 september 2023     Ingezonden door gemeente Breda - Fotografie Alex De Vliegere

In 1923 reden de eerste stadsbussen door Breda. Dit jaar dus precies honderd jaar geleden. Een mooie mijlpaal om te vieren, uiteraard samen met alle Bredanaars en de bezoekers van onze stad!

 

Op zaterdag 16 september worden op het Kasteelplein een nostalgische stadsbus en een nieuwe stadsbus tentoongesteld. Bovendien zijn alle kaartjes voor de stadsbussen in Breda (stadslijnen 1, 2, 4, 5, 6 en 7) die dag maar 10 cent – net als honderd jaar geleden. Echt een historisch laag bedrag dus!

 

Wethouder Peter Bakker (Openbaar Vervoer): “De stadsbussen zijn al honderd jaar onmisbaar voor Breda. Dankzij de goede busverbindingen zijn onze wijken en dorpen goed bereikbaar op een veilige manier. Dit moment willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Er zijn de hele middag leuke activiteiten op het Kasteelplein. Kom gezellig langs!”

 

Arriva organiseert deze dag, samen met de provincie Noord-Brabant en gemeente Breda. De dag duurt van 10 uur tot 16 uur. Er komt een informatiestand, onder andere met informatie over de geschiedenis van de stadsbus in Breda en over werken bij Arriva. Bezoekers kunnen beide bussen van buiten en van binnen bekijken.

 

“Wie jarig is trakteert, dat hoort erbij! En hoe leuk is het dat iedereen zaterdag in heel Breda voor een dubbeltje kennis kan maken met de stadsbus. Kennismaken met Arriva als werkgever kan ook, want wie wil er nu niet een keer achter het stuur van een grote bus plaatsnemen?” aldus Kees de Fockert, concessiemanager Arriva.

 

Onthulling feestelijke logo en aanwezigheid wethouder

Om 14.00 uur onthult wethouder Peter Bakker samen met Kees de Fockert, concessiemanager van Arriva, het feestelijke logo dat tijdelijk op alle stadsbussen komt te zitten. Achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezigen.

 

Hier vindt u meer informatie.

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven