Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie HenriĆ«tte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

100 jaar stadsbussen in Breda

14 september 2023     Ingezonden door gemeente Breda - Fotografie Alex De Vliegere

In 1923 reden de eerste stadsbussen door Breda. Dit jaar dus precies honderd jaar geleden. Een mooie mijlpaal om te vieren, uiteraard samen met alle Bredanaars en de bezoekers van onze stad!

 

Op zaterdag 16 september worden op het Kasteelplein een nostalgische stadsbus en een nieuwe stadsbus tentoongesteld. Bovendien zijn alle kaartjes voor de stadsbussen in Breda (stadslijnen 1, 2, 4, 5, 6 en 7) die dag maar 10 cent – net als honderd jaar geleden. Echt een historisch laag bedrag dus!

 

Wethouder Peter Bakker (Openbaar Vervoer): “De stadsbussen zijn al honderd jaar onmisbaar voor Breda. Dankzij de goede busverbindingen zijn onze wijken en dorpen goed bereikbaar op een veilige manier. Dit moment willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Er zijn de hele middag leuke activiteiten op het Kasteelplein. Kom gezellig langs!”

 

Arriva organiseert deze dag, samen met de provincie Noord-Brabant en gemeente Breda. De dag duurt van 10 uur tot 16 uur. Er komt een informatiestand, onder andere met informatie over de geschiedenis van de stadsbus in Breda en over werken bij Arriva. Bezoekers kunnen beide bussen van buiten en van binnen bekijken.

 

“Wie jarig is trakteert, dat hoort erbij! En hoe leuk is het dat iedereen zaterdag in heel Breda voor een dubbeltje kennis kan maken met de stadsbus. Kennismaken met Arriva als werkgever kan ook, want wie wil er nu niet een keer achter het stuur van een grote bus plaatsnemen?” aldus Kees de Fockert, concessiemanager Arriva.

 

Onthulling feestelijke logo en aanwezigheid wethouder

Om 14.00 uur onthult wethouder Peter Bakker samen met Kees de Fockert, concessiemanager van Arriva, het feestelijke logo dat tijdelijk op alle stadsbussen komt te zitten. Achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezigen.

 

Hier vindt u meer informatie.

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven