Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Boekentip vanuit de bieb - Mama Lee

12 september 2023     Redactie Henriëtte Loosen

Mensen vragen in de bieb vaak advies om boeken. Dat is één van de leukste aspecten van ons vak! Ze willen bijvoorbeeld graag een mooi boek. Maar wat is een mooi boek? Dat is voor de één een roman en voor de ander een thriller. Bij een mooi boek denk ik aan een boek dat blijft hangen, dat je ontroert en dat je jaren na het gelezen te hebben nog steeds kent juist omdát het je zo raakte.

 

Zo'n soort boek is Mama Lee, geschreven door Mischa Blok, een Nederlandse journaliste. Zij is op zoek gegaan naar haar Koreaanse moeder en vertelt over deze ontroerende zoektocht in een prachtig boek.

 

De inhoud is als volgt:

Een kindje wordt te vondeling gelegd op een pleintje in Zuid-Korea, met op haar kleding een briefje waar haar naam en haar geboortedatum op staan. Ze wordt gevonden, naar het kindertehuis gebracht en geadopteerd door Nederlandse ouders.

Een prachtig verhaal, strik eromheen, klaar. Maar zevenendertig jaar later blijkt dit verhaal niet te kloppen. Ze is helemaal niet te vondeling gelegd; haar vader heeft haar op een dag zelf naar het kindertehuis gebracht. En dat besef, dat verandert alles. De manier waarop ze naar haar adoptie kijkt. De manier waarop ze zelf liefheeft. Ze kan niet anders dan op zoek gaan naar antwoorden.

Waarom heeft haar moeder haar bij haar vader achtergelaten? Hoe kun je als vader je kind wegdoen? Wie kan haar het ware verhaal vertellen over die eerste levensjaren? Mischa gaat op zoek, en ze belooft zichzelf: dit wordt de allerlaatste poging om haar te zoeken, daarna moet ze door. Maar het enige wat ze van haar moeder weet, is haar naam: Pyung Soon Lee. Oftewel, Mama Lee. Het boek neemt je in één keer mee naar haar zoektocht. En Mischa gaat ver, tot aan het inschakelen van Guus Hiddink, coach Koreaans voetbalelftal, aan toe! Maar gaat het haar lukken haar moeder te vinden?

 

Waargebeurd verhaal

Het is een aangrijpend, bijzonder en ontroerend boek. Je leeft zo met haar mee en wil zo graag dat ze haar moeder vindt. Dit boek is te vinden in de kast 'Waargebeurde verhalen' in de bibliotheek. In alle drie de bibliotheken staan de waargebeurde verhalen in een aparte kast, omdat mensen dit graag lezen. Daardoor zijn ze makkelijk te vinden. De inhoud varieert van oorlog tot incest en van kindermishandeling tot moord. Niet altijd de gezelligste verhalen. maar wel die verhalen die veel worden gelezen en die mensen toch boeien.

 

Loop ook eens bij de bibliotheek binnen! Al voor € 37,50 heeft u een basisjaarabonnement en voor € 45,- een abonnement met allerlei extraatjes. Én voor Bredapashouders is het zelfs gratis!! We staan u graag te woord.

 

Meer informatie vindt u via: www.bibliotheekbreda.nl of mail voor uw vragen naar: bibliotheek.noord@nieuweveste.nl

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven