Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Boekentip vanuit de bieb - Mama Lee

12 september 2023     Redactie Henriëtte Loosen

Mensen vragen in de bieb vaak advies om boeken. Dat is één van de leukste aspecten van ons vak! Ze willen bijvoorbeeld graag een mooi boek. Maar wat is een mooi boek? Dat is voor de één een roman en voor de ander een thriller. Bij een mooi boek denk ik aan een boek dat blijft hangen, dat je ontroert en dat je jaren na het gelezen te hebben nog steeds kent juist omdát het je zo raakte.

 

Zo'n soort boek is Mama Lee, geschreven door Mischa Blok, een Nederlandse journaliste. Zij is op zoek gegaan naar haar Koreaanse moeder en vertelt over deze ontroerende zoektocht in een prachtig boek.

 

De inhoud is als volgt:

Een kindje wordt te vondeling gelegd op een pleintje in Zuid-Korea, met op haar kleding een briefje waar haar naam en haar geboortedatum op staan. Ze wordt gevonden, naar het kindertehuis gebracht en geadopteerd door Nederlandse ouders.

Een prachtig verhaal, strik eromheen, klaar. Maar zevenendertig jaar later blijkt dit verhaal niet te kloppen. Ze is helemaal niet te vondeling gelegd; haar vader heeft haar op een dag zelf naar het kindertehuis gebracht. En dat besef, dat verandert alles. De manier waarop ze naar haar adoptie kijkt. De manier waarop ze zelf liefheeft. Ze kan niet anders dan op zoek gaan naar antwoorden.

Waarom heeft haar moeder haar bij haar vader achtergelaten? Hoe kun je als vader je kind wegdoen? Wie kan haar het ware verhaal vertellen over die eerste levensjaren? Mischa gaat op zoek, en ze belooft zichzelf: dit wordt de allerlaatste poging om haar te zoeken, daarna moet ze door. Maar het enige wat ze van haar moeder weet, is haar naam: Pyung Soon Lee. Oftewel, Mama Lee. Het boek neemt je in één keer mee naar haar zoektocht. En Mischa gaat ver, tot aan het inschakelen van Guus Hiddink, coach Koreaans voetbalelftal, aan toe! Maar gaat het haar lukken haar moeder te vinden?

 

Waargebeurd verhaal

Het is een aangrijpend, bijzonder en ontroerend boek. Je leeft zo met haar mee en wil zo graag dat ze haar moeder vindt. Dit boek is te vinden in de kast 'Waargebeurde verhalen' in de bibliotheek. In alle drie de bibliotheken staan de waargebeurde verhalen in een aparte kast, omdat mensen dit graag lezen. Daardoor zijn ze makkelijk te vinden. De inhoud varieert van oorlog tot incest en van kindermishandeling tot moord. Niet altijd de gezelligste verhalen. maar wel die verhalen die veel worden gelezen en die mensen toch boeien.

 

Loop ook eens bij de bibliotheek binnen! Al voor € 37,50 heeft u een basisjaarabonnement en voor € 45,- een abonnement met allerlei extraatjes. Én voor Bredapashouders is het zelfs gratis!! We staan u graag te woord.

 

Meer informatie vindt u via: www.bibliotheekbreda.nl of mail voor uw vragen naar: bibliotheek.noord@nieuweveste.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven