Zomerimpressie: Flowers & Beers!

25 juni 2023     Redactie Alex De Vliegere – Illustratie William van der Zanden – Foto Jan Brouwer

 

De zomer is begonnen! Daarbij hoort een nieuwe seizoensimpressie van onze huiskunstenaar William van der Zanden. Zoals u van hem gewend bent spatten de kleuren er weer vanaf.

 

Het werk heet ‘Flowers & Beers!’, te vertalen als ‘Bloemetjes en Biertjes’ Hier is geen taalfoutje binnengeslopen: de titel mag eerder opgevat worden als een expressie van de gedachte van de zwoegende kunstenaar in zijn warme atelier.

 

William heeft zich hier voor de gelegenheid heel klein gemaakt om de wereld om hem heen vanuit kikkerperspectief te kunnen gadeslaan. William: “Als ik alle ellende van de wereld overzie, ben ik blij dat ik over het vermogen beschik om als een kabouter de polder in te trekken om te genieten van al het schone.”

 

Acryl, 80 x 80 cm, Kunstenaar William van der Zanden

https://www.williamvanderzanden.nl/kunstwerken/flowersbeers

 

 

Workshop

Op zaterdag 8 juli organiseert William, in samenwerking met Latifa Cherrabi in Buurthuis Gageldonk de workshop ‘Zonnebloemen Aquarelleren’. Ontdek de kunstenaar in jezelf! Er is wegens groot succes van de cursus aquarelleren die in de winter 2022 gegeven werd veel animo voor een vervolgcursus aquarelleren in de wijk.

 

De kleur geel waaruit de zonnebloem grotendeels bestaat wordt geassocieerd met vrolijk optimisme, zomer, zon warmte, positieve energie en blijdschap. Deze gaan we schilderen! Aquarelleren is moeilijk, maar wel spannend om te doen! Met veel passie en enthousiasme presenteert William praktische handige tips en de fijne kneepjes van deze moeilijke techniek van het aquarelleren die u later zeker kunt gebruiken en toepassen!

 

Iedereen kan meedoen, deze les is zowel voor basis als gevorderd niveau. Er zijn zelfs 'lightpads' aanwezig waarmee door plaatjes heen getekend kan worden. Handig bij diverse oefeningen. Na deze leerzame dag heb je kennis genomen van materialen, kleurenleer en diverse technieken.

 

Aanmelden kan bij Latifa, Buurthuis Gageldonk, 076 8864710 of via mailadres: cherabilatifa@hotmail.com

 

Terug Schrijf reactie

Reacties:

03 juli 2023 - 16:38:34
Monique Haas

Leuk zo'n workshop in buurthuis Gageldonk. Had graag mee willen doen, maar kan helaas niet vanwege ingreep aan mijn hand. William van der Zanden maakt prachtige schilderijen, heb er al vaak wat gezien. Hopelijk komt er nog een keer een workshop.

^ Naar boven