Oud nieuws: 14 april 1988

14 april 2023     Redactie Alex De Vliegere – Foto archief HBNieuws

 

Vandaag op de kop af 35 jaar geleden verscheen dit artikel in onze toen nog piepjonge, papieren wijkkrant Haagse Beemden Nieuws. Rechtsonder op het kaartje zien we al het printplaatjesachtige stratenpatroon van de Ervenbuurt. Er wordt in het artikel gewag gemaakt van de plannen om een gloednieuw centrum voor de Haagse Beemden te realiseren.

 

Winkelcentrum Heksenwiel werd op 1 mei 1994 feestelijk geopend. Tot op de dag van vandaag wordt er hard aan gewerkt om deze locatie werkelijk tot een centrum van de wijk Haagse Beemden te maken. Hierbij stuit men op diverse belemmeringen.

  • Dit centrum ligt niet middenin, maar aan de rand van de wijk. Hier valt niet veel aan te doen, tenzij men de hele Hagebeemd vol bouwt, maar laat dit nooit een optie zijn!
  • De centrumopzet wordt verstoord door de ‘grote weg’, de Emerparklaan die dwars tussen het winkelcentrum enerzijds en de Lucaskerk en ’t Kraaienest anderzijds door loopt. Er wordt momenteel door de werkgroep Heksenwielplein hard aan gewerkt het verkeer hier af te laten remmen. Dat zal zeker een opsteker zijn.
  • De wijk wordt door een prachtig groen hart opgedeeld in segmenten. In feite zijn er drie (winkel)centra die elk een deelcentrumfunctie vervullen.

 

Wie weet is er in 2058, als we nog eens 35 jaar verder zijn een echt groot plein ontstaan waar geweldige dingen gebeuren. Het verkeer gaat dan misschien wel heel geruisloos door een tunnel onder het plein door.

Terug Schrijf reactie

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

^ Naar boven