Havenkwartier Belcrum kleurt oranje tijdens koningsdag

23 april 2024     Ingezonden door Havenkwartier 076

Dit jaar transformeert Havenkwartier in een oranje oase! Verenigd onder de vlaggen van Electron, Poppodium Phoenix, STEK en Belcrum Beach, nodigen we je uit voor een bruisende en creatieve vrijmarkt. Wandel langs de route en duik in een zee van unieke vondsten: van oude sieraden, vintage kleding, tot zeldzame antiek, kunstobjecten en fascinerende prullaria-curiosa.

Kiek - Groot hoefblad (Petasites hybridus)

23 april 2024     Foto Jan Brouwer

Deze plant is vooral bekend vanwege zijn enorm grote bladeren. Groot hoefblad doet het goed in vochtige omgevingen, zoals aan de oevers van de waterlopen in de Haagse Beemden. De knotsvormige bloemen zijn vroeg dit jaar, het blad volgt pas later.

40 gratis kaarten Breda Live voor mantelzorgers

23 april 2024     Ingezonden door Breda Mantelzorg

Fantastisch nieuws voor mantelzorgers! BredaMantelzorg mag toegangskaarten weggeven voor het festival Breda Live op 5 en 6 juli 2024. De organisatie van Breda Live erkent de onmisbare bijdrage van mantelzorgers in Breda door veertig gratis kaarten ter beschikking te stellen.

Groei en Bloei - landelijke vereniging voor groenliefhebbers

17 maart 2023     Advertorial

 

Groei en Bloei is een landelijke vereniging voor groenliefhebbers en is in Nederland en België georganiseerd in 130 afdelingen. De afdeling Breda e.o. is daarvan één van de grootste met zo'n 500 leden; onze regio strekt zich uit in een wijde kring rondom Breda, waardoor ook gemeenten als Baarle-Nassau, Halderberge, Moerdijk en Oosterhout tot de afdeling behoren.

 

Groei en Bloei tuinWie van groen, planten en bloemen houdt, is bij Groei & Bloei Breda e.o. al sinds 1960 aan het juiste adres. Ons programma is erop gericht om zoveel mogelijk mensen plezier te geven in het omgaan met bloemen en planten. 

 

Groei en Bloei Breda wil hier zoveel mogelijk mensen bij betrekken, dus ook niet-leden kunnen meedoen aan onze activiteiten.

 

Is uw belangstelling gewekt en wilt u meer weten? U kunt ons vinden op Facebook, Instagram en Pinterest en op onze website www.breda.groei.nl.

 

Zoek contact via ons emailadres info@breda.groei.nl en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

 

 

 

 

Atalanta Groei en BloeiWie zijn wij?

Wij zijn een actieve club van enthousiaste tuin- en bloemenliefhebbers die een sterke interesse heeft in alles wat met “groen” te maken heeft. Via Groei en Bloei willen we onze kennis verdiepen, maar ook delen met anderen. Onze aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar bloemen en planten, maar ook “groen gerelateerde onderwerpen”, zoals biodiversiteit, ecologisch natuurbeheer, biologische tuinbouw enz.

 

Wat doen wij?

Binnen Groei en Bloei Breda e.o. zijn verschillende clubs actief:

 • De tuinclub; wil kennis over tuinen en tuinieren verhogen door middel van lezingen, tuinbezoeken en kennisuitwisseling.
 • De rotstuinclub: wil kennis over alpine planten overdragen aan tuiniers die een bijzondere affiniteit hebben met deze planten.
 • De fotoclub: stelt zich ten doel het plezier in het fotograferen te verhogen en de fotografische kennis te verbeteren.
 • Bloemsierkunst: wil deelnemers op een creatieve manier begeleiden in het bloemschikken.

 

Daarnaast zijn er jaarlijks nog vele activiteiten:

 • Zes keer per jaar een algemene lezing.
 • Twee keer per jaar een groenmarkt waarbij leden plantjes kunnen ruilen of verkopen
 • Diverse cursussen en workshops.
 • Een binnenlandse en buitenlandse reis.
 • Jaarlijks een of twee bus excursies naar een tuinevenement.
 • Een fiets of wandeltocht in de wijde omgeving van Breda.
 • Iedere maand een nieuwsbrief met alle informatie over de activiteiten.

 

Waar vindt u ons?

Onze binnen activiteiten vinden meestal plaats in CURIO, Frankenthalerstraat 15 in Breda.

 

Lid worden?

Voor nieuwe leden zijn er interessante aanbiedingen.
U ontvangt 10 keer per jaar het informatieve landelijke maandblad “Groei en Bloei” en u heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan al onze activiteiten en cursussen.


Het inschrijfformulier vindt u op onze website. Weet wel dat wanneer u lid wordt via de afdeling, er altijd een cadeau en een korting aangeboden wordt.

 

Wordt u lid via het hoofdkantoor, dan moet u kiezen tussen de korting of het cadeau. Neem daarom altijd eerst contact op met ons e-mailadres om te horen wat de aanbieding is.

Contact: info@breda.groei.nl

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven