STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Positief haalbaarheidsbesluit voor nieuwe stadswijk BREAD BREDA

16 maart 2023     Ingezonden bericht

 

Onlangs heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Breda een positief besluit genomen over de haalbaarheid van de nieuwe stadswijk BREAD BREDA. De wijk komt op het voormalig fabrieksterrein op de hoek van de Ettensebaan/Haagweg.

 

Met het besluit spreekt de gemeente haar vertrouwen uit dat met de ontwikkeling van de wijk een goede bijdrage wordt geleverd aan de kwalitatieve en kwantitatieve woningbouwopgave in Breda. Eigenaar Dennenborgh en de ontwikkelpartners Aannemersbedrijf Van Agtmaal en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling werkten de afgelopen maanden samen aan het haalbaarheidsonderzoek en zetten nu de volgende stap in de ontwikkeling.


Over BREAD BREDA

De unieke eigenschappen van de fabriekslocatie bieden veel kansen voor Breda. Inmiddels is de voormalige bakkerijfabriek niet meer als bakkerij in gebruik. In het nieuwe plan blijft de historie voelbaar. Ook de naastgelegen locatie van het transportbedrijf Van Dorst wordt meegenomen in de planvorming. Dit biedt de mogelijkheid om de nieuwe wijk BREAD BREDA op een groene manier te koppelen aan Blossem. Op die manier ontstaat er een samenhangend nieuw woongebied als nieuwe entree van de wijken Tuinzigt en Haagpoort.

Wethouder Daan Quaars is enthousiast: "Hoe gaaf is het dat het gebied dat veel Bredanaars kennen als ‘Bakkerij Welten' met BREAD wordt omgevormd tot een aantrekkelijke nieuwe woonbuurt. Met een industrieel karakter, veel groen, inclusief, open en voor iedereen. Niet alleen de nieuwe bewoners van BREAD gaan hier straks genieten. Het mooie is dat de nieuwe wijk de verbinding maakt met de omliggende wijken Tuinzigt en de Haagpoort. Stedelijk wonen in een park waar ontmoeten centraal staat. Wat mij betreft een waardevolle toevoeging aan de stad Breda."

 

Bestemmingsplan en participatie

De initiatiefnemers starten nu met de volgende fase: de voorbereiding van de planologische procedure. Dit betreft de bestemmingswijziging van bedrijfsterrein naar wonen. In de haalbaarheidsfase zijn omwonenden en belanghebbenden in april en oktober 2022 tijdens een informatiemarkt bijgepraat over de uitgangspunten voor de planvorming van de nieuwe stadswijk.

Deze informatie is terug te vinden op onderstaande projectwebsite. Ook in de komende fase organiseren de initiatiefnemers een informatiebijeenkomst.


Woningbouwopgave

BREAD BREDA biedt ruimte voor zowel huur- als koopwoningen in de sociale, middeldure en dure categorie. De woningen zijn daarmee geschikt voor diverse doelgroepen. Een stoere stadswijk in een park, waar het industriële karakter uit het verleden voelbaar blijft en de mensen uit de buurt welkom zijn.

 

W: bread-breda.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven