De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Positief haalbaarheidsbesluit voor nieuwe stadswijk BREAD BREDA

16 maart 2023     Ingezonden bericht

 

Onlangs heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Breda een positief besluit genomen over de haalbaarheid van de nieuwe stadswijk BREAD BREDA. De wijk komt op het voormalig fabrieksterrein op de hoek van de Ettensebaan/Haagweg.

 

Met het besluit spreekt de gemeente haar vertrouwen uit dat met de ontwikkeling van de wijk een goede bijdrage wordt geleverd aan de kwalitatieve en kwantitatieve woningbouwopgave in Breda. Eigenaar Dennenborgh en de ontwikkelpartners Aannemersbedrijf Van Agtmaal en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling werkten de afgelopen maanden samen aan het haalbaarheidsonderzoek en zetten nu de volgende stap in de ontwikkeling.


Over BREAD BREDA

De unieke eigenschappen van de fabriekslocatie bieden veel kansen voor Breda. Inmiddels is de voormalige bakkerijfabriek niet meer als bakkerij in gebruik. In het nieuwe plan blijft de historie voelbaar. Ook de naastgelegen locatie van het transportbedrijf Van Dorst wordt meegenomen in de planvorming. Dit biedt de mogelijkheid om de nieuwe wijk BREAD BREDA op een groene manier te koppelen aan Blossem. Op die manier ontstaat er een samenhangend nieuw woongebied als nieuwe entree van de wijken Tuinzigt en Haagpoort.

Wethouder Daan Quaars is enthousiast: "Hoe gaaf is het dat het gebied dat veel Bredanaars kennen als ‘Bakkerij Welten' met BREAD wordt omgevormd tot een aantrekkelijke nieuwe woonbuurt. Met een industrieel karakter, veel groen, inclusief, open en voor iedereen. Niet alleen de nieuwe bewoners van BREAD gaan hier straks genieten. Het mooie is dat de nieuwe wijk de verbinding maakt met de omliggende wijken Tuinzigt en de Haagpoort. Stedelijk wonen in een park waar ontmoeten centraal staat. Wat mij betreft een waardevolle toevoeging aan de stad Breda."

 

Bestemmingsplan en participatie

De initiatiefnemers starten nu met de volgende fase: de voorbereiding van de planologische procedure. Dit betreft de bestemmingswijziging van bedrijfsterrein naar wonen. In de haalbaarheidsfase zijn omwonenden en belanghebbenden in april en oktober 2022 tijdens een informatiemarkt bijgepraat over de uitgangspunten voor de planvorming van de nieuwe stadswijk.

Deze informatie is terug te vinden op onderstaande projectwebsite. Ook in de komende fase organiseren de initiatiefnemers een informatiebijeenkomst.


Woningbouwopgave

BREAD BREDA biedt ruimte voor zowel huur- als koopwoningen in de sociale, middeldure en dure categorie. De woningen zijn daarmee geschikt voor diverse doelgroepen. Een stoere stadswijk in een park, waar het industriële karakter uit het verleden voelbaar blijft en de mensen uit de buurt welkom zijn.

 

W: bread-breda.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven