Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Sportdromen 2023

15 maart 2023     Ingezonden bericht

Uniek Sporten West- Brabant en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen voor mensen met een beperking of aandoening. Zij verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren.

 

Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten West- Brabant dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. “Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we nu Brabanders met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken”, vertelt Janine van Gurp, beweegcoach bij Uniek Sporten West-Brabant.

 

Brabantse Sportdromen

Janine werkt als beweegcoach bij Uniek Sporten West-Brabant. Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Janine is dat vanuit Breda Actief voor de gemeente Breda. “Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!”

 

Sportdroom insturen

Janine van Gurp: “Samen gaan we nu dus op zoek naar de sportdromen in deze regio. Iedereen met een beperking of aandoening die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, kan zijn of haar droom insturen. Juist als je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Het is ook mogelijk een sportdroom voor iemand anders in te sturen. In totaal kunnen er in heel Brabant elf sportdromen worden gerealiseerd.”

Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook paralympisch rolstoeltennisser Maikel Scheffers zit. Meedoen kan door het formulier in te vullen op onderstaande website. Dit kan tot en met maandag 10 april 2023.

 

Beschrijving en doelstelling

Uniek Sporten wil zo veel mogelijk mensen met een (chronische, lichamelijke en/of verstandelijke) beperking stimuleren om te gaan bewegen. Dit doen we door mensen deel te laten nemen aan sport- en beweegactiviteiten of in hun eigen omgeving te laten gaan bewegen. Uniek Sporten West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Breda, Etten-Leur, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal en Zundert.


Het Sportloket is ondergebracht bij Breda Actief. Breda Actief heeft adviseurs in dienst die zorgen voor persoonlijke begeleiding van de beginnende sporter. Meer informatie leest u op de website van Breda Actief.

 

W: unieksporten.nl/sportdromen

W: breda-actief.nl/sporten-met-een-beperking/

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven