STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Openstelling Mobilisatiemuseum “Weest op uw hoede”

14 maart 2023     Ingezonden bericht

 

Op zondag 19 maart a.s. opent het mobilisatiemuseum van 13.30 tot 16.30 uur voor iedereen die daarin is geïnteresseerd weer zijn deuren. Het museum neemt u mee in een onderbelicht onderdeel van onze rijke geschiedenis, te weten de aan de Tweede Wereldoorlog voorafgaande mobilisatie en de Duitse inval in de meidagen van 1940.

 

Uit die periode is een breed scala aan (gebruiks)voorwerpen, tenues, diorama’s en documentatie verzameld en tentoongesteld. Nieuw in de verzameling zijn een originele vliegeniersoverall uit 1940 en een verbandkist uit het helaas gesloten oorlogsmuseum Eyewitness in Beek (L), alsmede diverse interessante documenten.

 

Dergelijke aankopen worden gefinancierd uit de opbrengsten van rondleidingen. De aankoop van de unieke overall is daarentegen mogelijk gemaakt door tegeldemaking van de grote boekencollectie van de in 2018 overleden heer J. Sprenkels. Wij zijn de familie veel dank verschuldigd voor deze royale schenking.

 

Zeer recent ontvingen wij de militaire nalatenschap van de toenmalige luitenant ter zee J. Andreoli inclusief zijn wandelsabel, die wij in bruikleen krijgen. Dit alles via zijn zoon Peter. Verder wordt aandacht besteed aan de op 15 mei jongstleden op 102-jarige leeftijd overleden heer Jan Braspenning. Jan was de laatste en oudste gemobiliseerde militair uit Prinsenbeek (destijds nog Beek).

 

Onze vrijwilligers staan zoals gewoonlijk weer klaar om u desgewenst rond te leiden en de verhalen achter de museumstukken te vertellen. De toegang is ook dit keer weer gratis, maar een donatie voor de instandhouding en optimalisering van het museum wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld. Het museum is namelijk niet gesubsidieerd en moet zichzelf bedruipen.

Het museum kunt u in Prinsenbeek vinden op het adres Kapelstraat 30 (ingang naast Pasquélaan 2). Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de initiator Pím Monné (tel. 06 1641 5002).

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven