De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Familiezondagen in de Martinuskerk en de kerk van OLV ten Hemelopneming

12 maart 2023     Ingezonden door Werkgroep Familiezondagen - Parochie H. Maria Magdalena – Foto Geert Dekkers

 

Inmiddels zijn we begonnen met de familiezondagen. Deze vinden in basis de derde zondag van de maand plaats, afwisselend in Prinsenbeek en Princenhage. Tijdens deze zondagen nemen we deel aan de viering en besteden we samen in verschillende leeftijdsgroepen tijd aan catechese. Telkens staat een verhaal uit de bijbel centraal.

 

Dit doen we in vier verschillende groepen: de ouders, onderbouw (t/m groep 3), middenbouw (groep 4 t/m groep 6) en bovenbouw (vanaf groep 7). Voor aanstaande communicanten en vormelingen zijn deze zondagen onderdeel van de voorbereiding hierop.

 

Via deze weg willen wij gezinnen graag van harte uitnodigen deel te nemen aan deze familiezondagen. De eerstvolgende keer is 19 maart in Prinsenbeek. We starten om 09.30 uur met de viering, waarna we samenkomen voor de catechese en om 12.00 uur sluiten we de ochtend weer af. Ben je er bij op 19 maart of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar familiezondagen@parochiemariamagdalena.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven