Penne met hüttenkäse, ham (of kipfilet) en prei

03 mei 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Penne kip DirkEen hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten en ca. 15 minuten in de oven. Nou, zó snel een lekker, gezond en voedzaam avondmaal op tafel toveren..., fijn toch?

Expositie ‘Kunstig gemaakt!‘ in Museum De Rijf

03 mei 2024     Ingezonden door Museum De Rijf

Kunstig 1In dit heemkundig museum in een authentieke boerderij midden in de natuur exposeren de kunstenaars Jan Machielsen en William van der Zanden.

Dodenherdenking Prinsenbeek

03 mei 2024     Ingezonden door 4 mei Comité Prinsenbeek - Foto Geert Dekkers

Dodenherdenking Vredeskapel PrinsenbeekDe Dodenherdenking wordt op zaterdag 4 mei 2024 om 19.00 uurgehouden in de R.K. Kerk O.L.V. ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Aansluitend de herdenking en kranslegging bij de Vredeskapel in Prinsenbeek.

Koken met Simone - Oosterse roerbak met pittig gehakt

03 februari 2023     Redactie Simone Baars - Bron en foto Jumbo

 

In dit recept, een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten, is gember een hoofdingrediënt, een razend populaire smaakmaker met bijzondere eigenschappen.

 

In veel Aziatische recepten behoort gember tot de basisingrediënten. Het vlees wordt malser omdat gember een eiwitspitsend enzym bevat. Gember heeft een zuiverende- en pijnstillende werking. In Aziatische- Arabische- en Indische landen wordt gember al van oudsher gebruikt bij onder andere reisziekte, misselijkheid en pijn. Verse gember kun je bewaren in de koelkast (ca. 3 weken); het beste met schil in een plastic zakje zonder lucht. Buiten de koelkast kan ook maar beter in de groentelade van de koelkast. Zelfs invriezen: vries de gemberwortel in zijn geheel in en rasp er een beetje vanaf wanneer u het nodig heeft. De rest van de gemberwortel kan gewoon weer terug in de vriezer.

 

Ingrediënten

2 cm verse gemberwortel; 2 el zonnebloemolie; 400 gram gemengd gehakt (of naar eigen keuze runder- kipgehakt of gewoon kip of een vega variant); 1 el sambal manis (of een variant); 3 el sojasaus; 2 bosuitjes; ca. 300 gram volkoren noodles/mie; 2 zakken Cambodjaanse (of oosterse) roerbakgroenten van 400 gram; kroepoek (eigen keuze); rasp.

 

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook voor de mie.
  2. Schil de gember en rasp deze fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie, voeg de gehakt toe en bak dit op hoog vuur 5 minuten. Voeg de gember, sambal en sojasaus toe en bak in 2 tot 3 minuten extra knapperig.
  3. Kook intussen de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Verhit in een wok de tweede eetlepel olie en roerbak de groenten 6 minuten. Breng op smaak met nog een beetje sojasaus.
  5. Eet de mie met daarbovenop de groenten, bestrooi met de bosuitjes en serveer met de kroepoek.

Optie is om knoflook toe te voegen en eventueel een gebakken eitje of fijngesneden omeletreepjes.

Dit gerecht kunt u natuurlijk ook eten met rijst!.Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

624 kcal/24 gram vet, 9 gram verzadigd/69 gram koolhydraten, 11 gram suikers/10 gram vezels/28 gram eiwit/1,7 gram zout/213 groenten.

 

Wijntip

Frankrijk: Elzas; Riesling, droge witte wijn;

Frankrijk: Elzas; Gewürztraminer; droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Sauvignon Blanc; droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Pinot Noir; lichte droge rode wijn;

Italië: Pinot Grigio; droge witte wijn.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven