STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Winterimpressie ‘Polder white carpet-1’

17 december 2022     Redactie Alex De Vliegere – Illustratie William van der Zanden

 

“We hebben heel weinig sneeuw de laatste jaren maar als we de polder ingaan zien we toch die dikke witte zachte tapijten van weleer. De paaltjes steken er nog net bovenuit en geven ons enig houvast. Trek een warme jas aan en uw laarzen en loop met mij mee.”

 

Zo lokt HBNieuws - Modern Prinsenbeek illustrator William van der Zanden u mee in het verhaal achter zijn winterimpressie. Hij vervolgt: “We hebben geen Google-maps nodig om te weten dat we thuis zijn in de Haagse Beemden, met haar honderden, misschien wel duizenden knotwilgen. De dreigende wolken op de achtergrond worden verdreven door witte wolken. Het is koud maar toch ook weer warm. Ik hoop dat u met deze kerstgroet toch wat warmte voelt in deze kille tijd waar we uit angst voor de rekening onze verwarming nauwelijks durven aanzetten.”

 

Voorbij de horizon

“Het poldergebied reikt zover je kunt kijken, en als je nog verder gaat en daarachter kijkt, dan is daar weer een polder. Laten we deze kaart als een teletijdmachine gebruiken en hopen op een mooie witte kerst, met een dik pak sneeuw. Thuis hangen we de natte jas aan de kapstok en trekken we onze laarzen uit. Een mooi, historisch pak sneeuw buiten, dat is nostalgie maar het hoort er wel een beetje bij. Lekker een grote mok met warme chocolademelk en een worstenbroodje erbij, muts op, dan komt het allemaal voor mekaar.“

 

Winterkost

“Als ik naar het resultaat van mijn werk kijk krijg ik ook wel zin in lekkere sappige rookworst en dikke soep”. Waarom altijd knotwilgen? William: “Het is een beetje een mystieke boom, die bij de polder hoort. Ze stralen ouderdom en wijsheid uit. Ze komen steeds terug en horen er gewoon bij. In het vervolg van mijn aquarelcursus wil ik ook de knotwilg weer centraal stellen.”

 

Polder white carpet-1 (er volgen er meer de komende jaren)

Kunstenaar William van der Zanden

Techniek: Aquarel/gemengde techniek met Oost-Indische inkt; Formaat: 30 x 20 cm

 

www.williamvanderzanden.nl

 

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven