Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Winterimpressie ‘Polder white carpet-1’

17 december 2022     Redactie Alex De Vliegere – Illustratie William van der Zanden

 

“We hebben heel weinig sneeuw de laatste jaren maar als we de polder ingaan zien we toch die dikke witte zachte tapijten van weleer. De paaltjes steken er nog net bovenuit en geven ons enig houvast. Trek een warme jas aan en uw laarzen en loop met mij mee.”

 

Zo lokt HBNieuws - Modern Prinsenbeek illustrator William van der Zanden u mee in het verhaal achter zijn winterimpressie. Hij vervolgt: “We hebben geen Google-maps nodig om te weten dat we thuis zijn in de Haagse Beemden, met haar honderden, misschien wel duizenden knotwilgen. De dreigende wolken op de achtergrond worden verdreven door witte wolken. Het is koud maar toch ook weer warm. Ik hoop dat u met deze kerstgroet toch wat warmte voelt in deze kille tijd waar we uit angst voor de rekening onze verwarming nauwelijks durven aanzetten.”

 

Voorbij de horizon

“Het poldergebied reikt zover je kunt kijken, en als je nog verder gaat en daarachter kijkt, dan is daar weer een polder. Laten we deze kaart als een teletijdmachine gebruiken en hopen op een mooie witte kerst, met een dik pak sneeuw. Thuis hangen we de natte jas aan de kapstok en trekken we onze laarzen uit. Een mooi, historisch pak sneeuw buiten, dat is nostalgie maar het hoort er wel een beetje bij. Lekker een grote mok met warme chocolademelk en een worstenbroodje erbij, muts op, dan komt het allemaal voor mekaar.“

 

Winterkost

“Als ik naar het resultaat van mijn werk kijk krijg ik ook wel zin in lekkere sappige rookworst en dikke soep”. Waarom altijd knotwilgen? William: “Het is een beetje een mystieke boom, die bij de polder hoort. Ze stralen ouderdom en wijsheid uit. Ze komen steeds terug en horen er gewoon bij. In het vervolg van mijn aquarelcursus wil ik ook de knotwilg weer centraal stellen.”

 

Polder white carpet-1 (er volgen er meer de komende jaren)

Kunstenaar William van der Zanden

Techniek: Aquarel/gemengde techniek met Oost-Indische inkt; Formaat: 30 x 20 cm

 

www.williamvanderzanden.nl

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven