Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Winterimpressie ‘Polder white carpet-1’

17 december 2022     Redactie Alex De Vliegere – Illustratie William van der Zanden

 

“We hebben heel weinig sneeuw de laatste jaren maar als we de polder ingaan zien we toch die dikke witte zachte tapijten van weleer. De paaltjes steken er nog net bovenuit en geven ons enig houvast. Trek een warme jas aan en uw laarzen en loop met mij mee.”

 

Zo lokt HBNieuws - Modern Prinsenbeek illustrator William van der Zanden u mee in het verhaal achter zijn winterimpressie. Hij vervolgt: “We hebben geen Google-maps nodig om te weten dat we thuis zijn in de Haagse Beemden, met haar honderden, misschien wel duizenden knotwilgen. De dreigende wolken op de achtergrond worden verdreven door witte wolken. Het is koud maar toch ook weer warm. Ik hoop dat u met deze kerstgroet toch wat warmte voelt in deze kille tijd waar we uit angst voor de rekening onze verwarming nauwelijks durven aanzetten.”

 

Voorbij de horizon

“Het poldergebied reikt zover je kunt kijken, en als je nog verder gaat en daarachter kijkt, dan is daar weer een polder. Laten we deze kaart als een teletijdmachine gebruiken en hopen op een mooie witte kerst, met een dik pak sneeuw. Thuis hangen we de natte jas aan de kapstok en trekken we onze laarzen uit. Een mooi, historisch pak sneeuw buiten, dat is nostalgie maar het hoort er wel een beetje bij. Lekker een grote mok met warme chocolademelk en een worstenbroodje erbij, muts op, dan komt het allemaal voor mekaar.“

 

Winterkost

“Als ik naar het resultaat van mijn werk kijk krijg ik ook wel zin in lekkere sappige rookworst en dikke soep”. Waarom altijd knotwilgen? William: “Het is een beetje een mystieke boom, die bij de polder hoort. Ze stralen ouderdom en wijsheid uit. Ze komen steeds terug en horen er gewoon bij. In het vervolg van mijn aquarelcursus wil ik ook de knotwilg weer centraal stellen.”

 

Polder white carpet-1 (er volgen er meer de komende jaren)

Kunstenaar William van der Zanden

Techniek: Aquarel/gemengde techniek met Oost-Indische inkt; Formaat: 30 x 20 cm

 

www.williamvanderzanden.nl

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven