Openstelling Mobilisatiemuseum “Weest op uw hoede”

04 mei 2024     Ingezonden bericht – Foto Geert Dekkers

Mobilisatiemuseum Weest op uw hoedeOp zondag 5 mei opent het mobilisatiemuseum van 13.30 tot 16.30 uur weer zijn deuren. Op 5 mei vieren wij onze vrijheid, maar het Mobilisatiemuseum neemt u mee in een onderbelicht onderdeel van onze rijke geschiedenis, te weten de aan de Tweede Wereldoorlog voorafgaande mobilisatie en de Duitse inval in de meidagen van 1940.

Kiek – Kroetenlichtjes

04 mei 2024     Fotografie Paul Godefroij

Kroeten WDSDe dagen lengen, maar op een gegeven moment worden toch de lichten ontstoken. Onze fotograaf Paul Godefroij legde deze ‘blingbling-momenten’ voor u vast.

Penne met hüttenkäse, ham (of kipfilet) en prei

03 mei 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Penne kip DirkEen hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten en ca. 15 minuten in de oven. Nou, zó snel een lekker, gezond en voedzaam avondmaal op tafel toveren..., fijn toch?

Portabella's met romige paddenstoelenrisotto

04 november 2022     Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

 

Een lekker vega gerecht. Hoofdgerecht voor vier personen. Klaar in 25 minuten. Een gerecht vol met champignons in een grote champignon. De naam Portabella is in loop der tijd verbasterd tot Portobello, mag dus ook!

 

Portobello komt voort uit een uit de kluiten gegroeide kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. De Portobello is voller van smaak en deze variant is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. In Amerika is hij vooral populair op de bbq. De Portobello bevat veel goede voedingswaarden zoals kalium, vitamine C en calcium.

 

Ingrediënten

4 (bio) Portobello's (voor grote eters meer?); 4 el olijfolie; 1 grote ui; 250 gram kastanjechampignons, grof gehakt; 300 gram risottorijst; 800 ml groentebouillon; 1el roomboter; 40 gram geraspte Parmezaanse kaas; 1 el verse tijmblaadjes. Optioneel, knoflook. Peper en zout.

 

Bereidingswijze

  • Maak de champignons voorzichtig schoon met een borsteltje of vochtig keukenpapier. Niet onder stromend water of in water leggen!
  • Snij de steeltjes uit de Portobello's en snij deze in plakjes. Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • Schep de grof gehakte champignons en de steeltjes erdoor en bak ze omscheppend bruin.
  • Roer de rijst erdoor en bak omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst in 4 tot 5 minuten tot een smeuïge risotto. Roer regelmatig en voeg de rest van de bouillon in twee tot drie keer toe.
  • Bestrijk de Portobellohoeden rondom met olijfolie en bak ze in 4 tot 5 minuten in een hete grillpan tot ze gaar zijn en er bruine grillstrepen op komen. Zet de Portobello's op voorverwarmde borden.
  • Roer de boter en de kaas door de risotto en schep de risotto in én rond de Portobello's. Strooi de tijm erover.

 

Lekker met een tomatensalade. Eet smakelijk.

 

Voedingswaarde per persoon

540 kcal; 23 gram vet; 7 gram verzadigd; 67 gram koolhydraten; 14 gram eiwit; 4 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Chardonnay, droge witte wijn;

Italië: Pinot Grigio, droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Syrah, droge rode wijn;

Frankrijk; Rhône: Côtes du Rhône, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven